El restaurant Bagá (Jaén) ocupa «44,5 metres quadrats», mesurats pel cuiner Pedro Sánchez Jaén (1977). No és un càlcul fútil. La mida és decisòria del que pot i no pot fer, de qui cap a la capsa. «⅓ sala, ⅓ cuina, ⅓ lavabos», assenyala. Un equip de cinc persones i un màxim de ¡vuit comensals! El Pedro i Mapy Cano, parella i sòcia, han fet de la miniatura un altar de la grandesa. I amb una modèstia commovedora.
Gastronomies
Bagá: un talent gegant en 44,5 metres quadrats
El restaurant de Pedro Sánchez i Mapy Cano a Jaén, Bagá, és singular entre els singulars: 8 comensals, 5 treballadors i 17 plats en què intervenen només 2 ingredients. I no tenen intenció de créixer.
Tres restaurants amb estrella Michelin d’Andalusia imprescindibles
Ruta picassiana: restaurants per menjar-se Màlaga

El més llegit
- José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- Seat prescindeix d’improvís de Griffiths, president de la companyia
- Cinc morts per una explosió de grisú en una mina d’Astúries
- Alves podria cobrar una indemnització de fins a 20.200 euros