Gastronomies

Bagá: un talent gegant en 44,5 metres quadrats

El restaurant de Pedro Sánchez i Mapy Cano a Jaén, Bagá, és singular entre els singulars: 8 comensals, 5 treballadors i 17 plats en què intervenen només 2 ingredients. I no tenen intenció de créixer.

Tres restaurants amb estrella Michelin d’Andalusia imprescindibles

Ruta picassiana: restaurants per menjar-se Màlaga

Bagá: un talent gegant en 44,5 metres quadrats

Pau Arenós

El restaurant Bagá (Jaén) ocupa «44,5 metres quadrats», mesurats pel cuiner Pedro Sánchez Jaén (1977). No és un càlcul fútil. La mida és decisòria del que pot i no pot fer, de qui cap a la capsa. «⅓ sala, ⅓ cuina, ⅓ lavabos», assenyala. Un equip de cinc persones i un màxim de ¡vuit comensals! El Pedro i Mapy Cano, parella i sòcia, han fet de la miniatura un altar de la grandesa. I amb una modèstia commovedora.