Gastronomies

El restaurant de carretera amb estrella que omple

En Marc i l’Elena Gascons dirigeixen un restaurant en el quilòmetre 7,2 de la carretera de Sant Feliu a Girona, els Tinars, obert fa 45 anys.

Marc Gascons: la recepta d’unes braves úniques (i picants)

Els 5 restaurants favorits de Marc Gascons

barcelona/65232.jpg / José Luis López de Zubiria

El requisit imprescindible perquè un restaurant sigui considerat de carretera és que la seva adreça sigui el punt quilomètric d’una via. La dels Tinars és el quilòmetre 7,2 de la carretera de Sant Feliu a Girona. ¿Establiment ‘de’ carretera o establiment ‘a’ la carretera? Les preposicions canvien el sentit. Sovint, el sintagma obeeix al previsible: menjar barat, copiós, oblidable, amb instal·lacions trepitjades i un aparcament per a vehicles pesants. Els Tinars no dona res d’això: es troba en el sistema viari oposat. I, no obstant, és un restaurant en el qual els carrils són un actiu determinant.