Cuina catalana al Japó

El Sant Pau de Tòquio tanca «amb dignitat i alegria» després de 19 anys

  • El restaurant, propietat de Yuji Shimoyama i dirigit per Carme Ruscalleda, donarà l’últim servei el 2 de setembre

  • Cuina Sant Pau: l’ànima de Carme Ruscalleda, la cuina de Raül Balam

  • Carme Ruscalleda: l’única recepta de canelons que necessites

Jordi Barreras

El Sant Pau de Tòquio diu adeu després de 19 anys, amb una estrella Michelin després d’haver-ne tingut dues, i recuperat i perdut, en un país assolat pel tsunami del 2011 i una covid amb un llarg tancament de fronteres. Propietat de l’empresari YujiShimoyama, l’ha dirigit Carme Ruscalleda en aquestes gairebé dues dècades de cuina catalana al Japó –va obrir l’abril del 2004– i donarà l’últim servei el 2 de setembre del 2023. «Tanca amb dignitat i alegria», explica la cuinera del Maresme.