¿Qui s’hi pot resistir?

Set torradetes per llepar-se’n els dits a Madrid

  • De pa, de panettone, de brioix, de ‘sobao’... cada una té el seu punt però totes estan de vici

«Comença la temporada de torradetes», solem dir cada any per aquestes dates. I cada any és una mica menys cert. Sobretot, perquè la torrija (torradeta) –aquestes postres elaborades a partir de pa amarat en llet aromatitzada i fregit, tan senzill com això– és cada vegada més ubic i transversal. No hi ha carta de restaurant, ‘gastrobar’ o bar en la qual no aparegui al costat de cap altra presència cada vegada més habitual. Sense importar l’època de l’any. De fet, és fàcil que el menú de postres aparegui al costat d’una altra d’omnipresent: el pastís de formatge. Amb un avantatge per a la torradeta: aquesta també campa al seu aire per fleques i pastisseries, el seu territori natural, si ens posem estrictes. Entre aquesta allau d’amants de les torradetes, n’elegim set que val la pena destacar. Pa amb pa, menjar de déus.