¿A quin lloc del món pots passar de Hanoi a l’Havana o de Seül a Santiago de Cuba en el temps que es tarda a descórrer una cortina? A Barcelona: allà hi ha el Lucky Road (Simó Oller, 2) i el Matanzas (Ample, 18), que tenen els locals connectats entre si. Estèticament són dos mons oposats, perquè un està consagrat als plats més coneguts i populars del sud-est asiàtic i l’altre, a la gastronomia cubana.
Però comparteixen cuina, de manera que si vas al Lucky Road pots demanar la tradicional sopa vietnamita 'pho bo (caldo de vedella, vedella, fideus d’arròs) i una 'burger de ‘ropa vieja’ (vedella esmicolada, ceba llimonada, maionesa de chipotle), o viceversa si et va més l’ambient relaxat i tropical de Matanzas.
‘Newsletter’ Cata Mayor
Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Una oferta curiosa que s’agraeix més que mai en aquests temps en què no es pot viatjar lluny. Allí, tan aviat ataques un pollastre fregit cobert amb panko a l’estil coreà (pica el just i necessari) com un sandvitx cubà (pa de brioix, porc marinat en suc de taronja, all i espècies, cogombrets, formatge, salami, pernil i mostassa).
A Lucky Road serveixen un menú de migdia que inclou, de primer, rotlles de primavera (alfàbrega, enciam, menta, julivert, ‘xiitake’ i pastanaga) o ‘wonton’ de porc o gambes, i ‘pad thai’ o ‘masaman curri’ de segon. Amb beguda costa 12 €.
Al Matanzas no fan menús perquè hi ha propostes que al cap i a la fi son plats combinats, com el pollastre fregit amb amanida de mango (11 €) o la capseta de costella, amb costella de porc amb barbacoa de guaiaba, fesols i ‘tostones’ (14€).
‘Delivery’ amb carmanyoles reciclables
Una altra curiositat: tots dos entreguen menjar a domicili amb carmanyoles reciclables Bûmerang que es tornen després d’utilitzar-les. Perquè es pot reciclar fins i tot viatjant a l’altre costat del món.n