L'Acadèmia Catalana de Gastronomia va celebrar amb unes mongetes amb morro i xoriço, un llenguado a la 'meunière' i un 'gigot' de cullera els 21 anys de la mort de Nèstor Luján, que, a la vista del menú elegit, va viure sense por cardiovascular. És fantàstic que l'Acadèmia reivindiqui la figura de Luján -i també la ventilació que impulsa el seu president, Carles Vilarrubí–, inobjectable escriptor gastro, erudit i sentimental. Més discutible és que se'l retrati sense visió crítica, com si la veritat única estigués en la botifarra i el que ha existit després fos detestable o sospitós. Necessitem més narradors sense prejudicis que encomiàstics fans del finat.
GURMETITZATS
Nèstor Luján i la botifarra
Contundent homenatge gastronòmic al desaparegut escriptor

zentauroepp1898062 21 02 89 nestor lujan fotografia de joan cortadellas161117182949 /
Temes:
El més llegit
- "La sarna ja és un problema de salut pública entre els joves"
- Una persona morta al centre comercial Via Sabadell en desprendre's un plafó de formigó d'una botiga
- Dos grups d’experts reformaran la DGAIA en un termini de tres mesos
- Un home mor al caure-li un tros de façana a Sabadell
- Ferran Corominas: "Vam jugar 10 minuts plorant, ens vèiem a Segona"