El restaurant Telefèric (plaça del Doctor Letamendi, 27) ha estat celebrant durant les últimes setmanes el seu desè aniversari. Un aniversari que recorda l’èxit d’aquest local de l’Eixample que va començar (i segueix) a Sant Cugat (avinguda de la Torre Blanca, 2) i que després de conquerir la capital catalana va anar cap als Estats Units (són a San Francisco, a Palo Alto i a Miami).
Un dels plats icònics de la casa és aquest brioix de tàrtar de salmó marinat amb maionesa de llima i avellana torrada, que va guanyar el premi a la millor tapa del Tast a la Rambla 2021.
El millor és no només que està molt bo, sinó que ¡es fa en 15 minuts! Aquí tens la recepta per a dues persones que pots fer a casa (al restaurant afegeixen una mica de sriracha a la maionesa per donar-li un toc picant).
Ingredients
2 pans de brioix
180 g de salmó tallat a daus
100 g de maionesa de llima (es barreja la maionesa amb la pell ratllada d’una llima)
60 g d’avellana torrada
1 culleradeta d’oli sèsam
1 cullerada sopera de soja
Una mica de mantega
Elaboració
Poseu mantega en una paella i torreu el pa pels dos costats.
En un bol a part poseu el salmó, la soja i oli de sèsam i barregeu-ho tot.
Acabat
Unteu la maionesa de llima al pa.
Poseu-hi a sobre el salmó marinat i l’avellana torrada. Només queda disfrutar-lo.