Per llepar-se els dits

¿Com fer els pestinyos de l’àvia?

¿Com fer els pestinyos de l’àvia?

Malgrat que són uns dolços típics de Quaresma, com els bunyols, qualsevol època és bona per fer aquest deliciós i gustós plat, que pot portar anís o no.

Per fer-los, es necessita farina de blat, oli d’oliva, l’esmentat anís i sucre, a més de llavors de sèsam i ratlladura de llimona i taronja.

Les quantitats per a quatre persones serien:

  • 300 g. de farina de blat.

  • 250 ml. d’oli d’oliva.

  • Una cullerada d’anís.

  • Una cullerada de llavors de sèsam.

  • 200 g. de sucre.

  • Ratlladura de mitja taronja i mitja llimona.

A més, també s’utilitzarà sucre per empolvorar per sobre i oli de gira-sol per fregir-los.

Ratlladura

En primer lloc, fregiu en oli d’oliva la ratlladura de llimona i taronja amb el sèsam i l’anís a foc mitjà durant uns cinc minuts. Quan estigui, treieu del foc i reserveu.

Barregeu el vi blanc amb el sucre, removeu bé i afegiu l’oli d’oliva amb què heu fregit la ratlladura, quan es refredi i l’hàgiu colat. Afegiu la farina i barregeu-ho tot. Deixeu que la barreja reposi durant una mitja hora sobre una superfície enfarinada, perquè no s’enganxi.

Esteneu-ho amb un rodet fins que quedi més o menys uniforme i amb una mica de gruix (poc), talleu en quadrats i doblegueu dues puntes cap al mig.

Fregiu-ho amb abundant oli de gira-sol calent per les dues bandes i intenteu que quedin cruixents. Elimineu l’excés d’oli perquè no quedin massa greixosos i empolvoreu amb sucre.

Quan es refredin, ja estaran a punt (i boníssims) per menjar.