Cada vegada donem més importància a una alimentació saludable i nutritiva en el nostre dia a dia i en el dels nostres fills, a qui intentem conscienciar que és fonamental per al seu creixement una dieta completa en què no faltin les vitamines i els productes de temporada i en què hem de mantenir lluny els greixos saturats –llaminadures, brioixeria industrial...–, que solen encantar a tots aquells que es confessen «llaminers».
No obstant, portar una dieta sana no implica renunciar al sabor i us descobrim alternatives tan saludables com delicioses perquè els més petits de la casa disfrutin d’una cosa dolça i alhora nutrient i ideal per al dia a dia.
Aquí teniu cinc receptes molt senzilles per fer amb els més petits a casa:
‘Cookies’ de civada i xocolata
Les galetes són l’‘snack’ més consumit al pati i per berenar. Una alternativa saludable són les galetes sense sucre, de civada i llavors de cacau. Amb tan sols tres ingredients, els teus fills disfrutaran d’una opció sana, senzilla i deliciosa.
Ingredients
Ingredients
1 tassa de civada
2 plàtans
Xips de cacau
Elaboració
ElaboracióÉs tan senzill que podràs fer partícips els més petits de la seva preparació. Només hauràs de picar el plàtan, afegir-hi la tassa de civada i els xips de cacau, fer boletes amb la massa i ficar-les al forn uns 15 minuts.
Dònuts sans
Una dolça temptació per a adults i nens. La bona notícia és que, en tan sols 20 minuts, podrem tenir una apetitosa alternativa que no té res a envejar als dònuts tradicionals.
Ingredients
2 pomes al forn
1 mandarina
2 ous
60 g de qualsevol fruit sec molt
Canella, al gust
Elaboració
ElaboracióPassa per la batedora tots els ingredients, i afegeix la barreja a un motllo de silicona amb forma de dònut. Enforna durant 20 minuts, i una vegada estiguin temperats, decora amb els ‘toppings’ que més us agradin: xips de cacau, fruita, crema d’ametlla o cacauet*, els teus fills no tornaran a demanar dònuts industrials.
Gelats de fruita sense sucre
És pràcticament impossible resistir-se a aquesta versió de gelats, l’ingredient principal dels quals ha de ser la fruita preferida dels nostres fills. T’oferim una versió alternativa als típics gelats ensucrats i plens de greixos trans.
Ingredients
1 mango
2 taronges o préssecs*
1 iogurt
Alvocat
Elaboració
ElaboracióBarreja i tritura tots els ingredients i afegeix-los a un motllo de silicona amb forma de gelat, congela’ls durant almenys 6 hores i ¡disfruta!
‘Muffins’ de poma i civada
Perfectes per esmorzar o berenar i molt senzilles de preparar amb infants. ¡Esponjosos, senzills i exquisits!
Ingredients
80 g de flocs de civada integral
200 ml de llet animal/vegetal
75 ml d’oli de coco
2 ous
180 g de farina de civada integral
16 g de llevat en pols
100 g de poma
Elaboració
Barregeu en un bol la llet i l’oli de coco, afegiu-hi els flocs de civada i reserveu-ho mitja hora. En un altre bol, bateu els ous i preescalfeu el forn a 180º. Afegiu-hi la barreja de flocs i bateu-ho. Tamiseu la farina i el llevat i afegiu-ho a poc a poc, sense deixar de barrejar. Finalment, poseu-hi la poma trossejada i repartiu-la per tota la massa. Col·loqueu la barreja als motllos per a ‘muffins’ i enforneu-ho durant 35 minuts. Deixeu-los refredar sobre una reixeta i ¡a la boca!
Barretes de cereals, xocolata i fruita seca
Una opció formidable perquè els infants portin un refrigeri a l’escola amb ingredients sans. Es fan en uns cinc minuts, a més, aporten vitamines, minerals i molta energia.
Ingredients
90 g de mantega
90 g de mel
225 g de flocs de civada
60 g de nous picades
2 cullerades de sèsam
2 cullerades de coco ratllat
Una mica de canyella
Una mica de sal
Xocolata negra per fondre
Elaboració
En una olla, posem la mantega i la mel i remenem fins que la mantega es desfaci. Ho retirem del foc i hi afegim els flocs de civada, les nous, el sèsam, el coco ratllat, la canyella i la sal. Cobrim una safata per a forn amb paper vegetal i hi aboquem la preparació obtinguda. Ho enfornem durant 20-30 minuts a 190ºC, fins que es dauri.
Ho deixem refredar i ho tallem en barretes.
Finalment, fonem xocolata al microones o al bany maria i submergim les barretes fins a la meitat. Deixem assecar-ho sobre paper vegetal i ¡a punt!