Dolç passatemps

Tres receptes de galetes per triomfar en aquestes festes

  • Apunta aquestes idees per fer un berenar ideal per a les fredes tardes de desembre

Shutterstock

El Nadal és, tradicionalment, una de les èpoques més fredes de l’any. De fet, no és gens estrany que la neu faci acte de presència i tenyeixi de blanc un paisatge il·luminat per llums de colors i avets decorats. Aquest idíl·lic paisatge que convida a l’arribada del Pare Noel pot estar bé per a una estona, però també anima a contemplar com cauen els flocs des de l’escalfor de la llar.

Tot i que des que va començar la pandèmia cal extremar les precaucions amb les reunions en interiors, fer petites reunions a casa és una bona opció per disfrutar de les festes. Un berenar amb els més petits és un dels millors plans, però per a això cal preparar un bon berenar.

No pot faltar la xocolata calenta o uns bons xurros, però hi ha altres opcions que es poden deixar preparades amb temps. Les millors són les galetes, que, a més, es poden fer de formes divertides per agradar als nens.

Aquí deixem tres propostes diferents que s’adapten a tots els gustos:

Galetes de gingebre

Ingredients

  • Quatre tasses de farina

  • Una cullerada de llevat en pols

  • Una cullerada de gingebre molt

  • Dues cullerades de canyella

  • Una cullerada de clau molt

  • Una tassa de mantega a temperatura ambient

  • Una tassa de sucre morè

  • Un ou

  • Mitja tassa de mel

Elaboració:

  • Barregeu els ingredients secs (farina, llevat, gingebre, canyella i clau).

  • Bateu la mantega amb el sucre i després incorporeu-hi la mel i l’ou.

  • Incorporeu a aquesta massa els ingredients secs.

  • Introduïu el resultat en una bossa de plàstic hermètic i deixeu-ho refredar durant almenys dues hores.

  • Estireu la massa i feu les formes desitjades.

  • Enforneu-les a 180 graus durant uns 15 minuts.

Galetes de mantega

Ingredients

  • 200 grams de mantega pomada

  • 120 grams de sucre

  • 280 grams de farina

  • Una cullerada d’essència de vainilla

Elaboració:

  • Bateu la mantega amb el sucre i afegiu-hi després l’essència de vainilla.

  • Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada.

  • Estireu la massa i feu les formes desitjades.

  • Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.

Galetes de taronja

Ingredients

  • 300 grams de farina

  • 180 grams de sucre

  • 150 grams de mantega

  • Ratlladura i suc d’una taronja

  • Un sobre de llevat

  • Dos rovells d’ou

  • Una mica de sal

Elaboració:

  • Foneu la mantega al microones i incorporeu-hi després el sucre. Bateu-ho molt bé fins que quedi una barreja cremosa.

  • Afegiu-hi els rovells, la ratlladura i el suc de taronja.

  • Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada, el llevat i la sal.

  • Deixeu reposar la barreja durant almenys dues hores.

  • Estireu la massa i feu les formes desitjades.

  • Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.