Una deliciosa beixamel millora qualsevol recepta. Hi ha que té la tècnica perfeccionada i aconsegueix sempre que li quedi perfecta, però no tothom aconsegueix preparar-la sense grumolls.
La beixamel s’utilitza per fer lasanya, canelons, musclos farcits, mussaca, pit de pollastre a la Villaroy o unes clàssiques croquetes, i seguint uns simples consells podem fer-la com un autèntic professional de la cuina.
Ingredients
500 g de llet
40 g de mantega
40 g de farina
1 clau
1/2 ceba
1 fulla de llorer
Sal
Nou moscada
Pebre (blanc o negre)
Elaboració:
Aboqueu la llet en una olla, amb una fulla de llorer, la mitja ceba i el clau per aromatitzar, i poseu-ho a bullir.
Quan bulli la llet, retireu-la del foc i deixeu-la reposar durant uns 10 minuts perquè els sabors es barregin bé.
En una altra cassola, afegiu la mantega a foc mitjà i espereu que es fongui, removent amb una batedora manual. Una vegada fosa afegiu-hi la farina i barregeu-ho tot bé fins que quedi com una espècie de massa. Continueu barrejant durant uns dos o tres minuts perquè la farina es cogui bé.
Aparteu-ho del foc i afegiu-hi la llet passant-la per un colador, traient-ne el llorer, la ceba i el clau.
Barregeu-ho tot i poseu-ho de nou al foc, a temperatura mitjana, sense parar de remenar durant tres minuts.
Afegiu-hi sal, nou moscada i pebre al gust.
Si ens agrada la beixamel més espessa, només hem de deixar-la coure durant uns minuts més sense parar de remoure.