Nicolás Reyes Ruiz, del restaurant Cañadío (Madrid), ha guanyat el primer campionat nacional de pastissos de formatge elaborats amb formatge fresc de Burgos, celebrat a Lerma. Paco Torreblanca, declarat millor pastisser del món en diverses ocasions, ha exercit com a president del jurat, integrat per Ricardo Vélez (pastisseria Moulin Chocolat), Nino Redruello (restaurant Fismuler), Estela Gutiérrez (segon classificat en el concurs Pastelero Revelación de Madrid Fusión 2021) i José Carlos Capel (crític gastronòmic).
Tots els concursants van preparar els seus respectius pastissos en directe de principi a fi. El 70% del formatge utilitzat en l’elaboració dels mateixos ha sigut el formatge fresc de Burgos, com es feia tradicionalment i un dels requisits imprescindibles en aquest campionat.
Aquesta és la recepta guanyadora del primer campionat nacional de pastissos de formatge elaborats amb formatge fresc de Burgos.
Ingredients
1 kg de formatge fresc (540 g de formatge fresc Sasamón escorregut de sèrum)
160 g de formatge Philadelphia
100 g de formatge blau
550 g de nata
180 g de llet condensada
200 g de mel
100 g de sucre
280 g de rovell d’ou natural
200 g de rovell líquid
Elaboració
Tritureu el rovell amb els formatges, la mel, la llet condensada i el sucre amb una batedora fins que no quedin grumolls.
Afegiu-hi la nata i torneu a passar la barreja per la batedora durant un o dos minuts més. Reserveu en un motllo de pastís.
Preescalfeu el forn a 180 graus durant 15 minuts.
Baixeu a 170 graus amb ventilador i poseu el motllo durant 37-40 minuts. Al passar aquest temps ja estarà llest.