Amb l’arribada de la tardor reapareixen aliments de la terra que enriqueixen, i de quina manera, qualsevol recepta. És el cas del moniato, conegut també com a camote, batata o patata dolça. Aquest tubercle, un producte de temporada sa, ric i versàtil, conté una gran aportació de vitamines (B i C), minerals (calci, manganès i potassi) i fibra, a més d’una menor càrrega glucèmica que la patata, però és igual d’apetitós.
Per disfrutar d’un pica-pica vegetarià, ric, sa i cruixent o també com a guarnició de plats tardorals, prenem nota d’aquesta recepta de Kaiku sense lactosa: xips de moniato amb salsa al curri sense lactosa. Un aperitiu senzill, lleuger i molt saborós. Només es tarda mitja hora a fer-les (les proporcions són per a quatre persones).
Per a les xips
Ingredients
2 moniatos
1 cullerada d’oli de sèsam (pot ser oli d’oliva)
2 alls picats
Sal i pebre al gust
Coriandre
Llavors de sèsam
Elaboració
Talleu els moniatos a bastons o grills allargats d’aproximadament un centímetre de gruix.
Empolvoreu-los amb sal i pebre i fregueu-los bé pels dos costats perquè es reparteixi per tot arreu.
En un recipient, barregeu l’oli amb l’all i afegiu-lo als moniatos.
Deixeu-ho reposar uns minuts perquè s’impregni bé el gust.
Col·loqueu els moniatos en una safata ampla i fiqueu-la al forn preescalfat a 180 graus.
Cuineu uns 12 minuts per cada costat fins que quedin ben daurats i estiguin a punt per treure.
Per a la salsa de curri sense lactosa
Ingredients
1 iogurt grec natural
1 culleradeta de curri en pols
Suc d’1 llima (o mitja taronja)
Sal al gust
1 culleradeta de xarop d’auró
Una mica de caiena (per al toc picant)
Elaboració
Col·loqueu tots els ingredients del curri a la batedora i barregeu-los fins que estiguin ben integrats. El iogurt grec natural aportarà cremositat i un sabor deliciós a aquesta salsa lleugera.
Proveu i rectifiqueu de sal i picant fins que estigui al gust o afegiu-hi parell de cullerades d’aigua.
Emplatat
Serviu les xips de moniato en una font i afegiu-hi coriandre ben picat i llavors de sèsam per sobre.
Col·loqueu la salsa en un bol petit al costat i ja està. ¡A mullar i disfrutar!