Aquest és un dels plats més exitosos del Bar Mono, un restaurant del Gòtic que proposa una cuina urbana amb personalitat i desacomplexada que parteix de Barcelona i viatja per tot el planeta. A més de passar-nos la recepta de l’arròs de secret ibèric i trompetes de la mort, el xef, Francesc Fernández, ens aconsella acabar l’arròs amb uns tocs d’allioli. Li farem cas
Per marcar l’arròs
Ingredients per a 4 persones
70 g d’oli d’oliva
5 tomàquets madurs triturats
2 cebes
4 alls
100 g de trompetes de la mort
Elaboració
Escalfar l’oli en una cassola. Quan estigui calent, afegir l’all picat i daurar.
Una vegada daurat l’all, afegir la ceba picada i caramel·litzar-la.
Afegir els tomàquets triturats. Deixar-ho tot al punt de compota.
Afegir les trompetes de la mort, sofregir una mica, retirar i reservar.
Per al caldo de costella
Ingredients per a 4 persones
80 g d’oli d’oliva
1 ceba
1 porro
1 branca d’api
1 branca de farigola
2 fulles de llorer
400 g de costella de porc ibèric
1 litre de vi negre
Elaboració
En una olla, sofregir la costella fins a tenir-la ben daurada.
Afegir el vi negre i reduir.
Afegir les verdures tallades, daurar i abocar 3 litres d’aigua.
Bullir durant 2 hores, colar i reservar.
Per a l’arròs
Ingredients per a 4 persones
320 g de secret ibèric
360 g d’arròs Illa de Riu
2,5 l de caldo de costella
Marca d’arròs
Elaboració
En una cassola de ferro forjat, daurar el secret ibèric, prèviament tallat a daus i salpebrat.
Una vegada daurat, afegir la marca de l’elaboració anterior.
Sofregir el conjunt i afegir-hi el caldo.
Quan estigui bullint, afegir l’arròs, deixar 4 minuts a foc fort i després col·locar al forn prèviament escalfat a 210 graus durant 10 minuts.