Grà saborós

Com fer un arròs de muntanya potent: amb secret ibèric i trompetes de la mort

El xef del Bar Mono, Francesc Fernández, ens passa la recepta d’un dels plats més exitosos del seu restaurant

Aquest és un dels plats més exitosos del Bar Mono, un restaurant del Gòtic que proposa una cuina urbana amb personalitat i desacomplexada que parteix de Barcelona i viatja per tot el planeta. A més de passar-nos la recepta de l’arròs de secret ibèric i trompetes de la mort, el xef, Francesc Fernández, ens aconsella acabar l’arròs amb uns tocs d’allioli. Li farem cas

Per marcar l’arròs

Ingredients per a 4 persones

  • 70 g d’oli d’oliva

  • 5 tomàquets madurs triturats

  • 2 cebes

  • 4 alls

  • 100 g de trompetes de la mort

Elaboració

  1. Escalfar l’oli en una cassola. Quan estigui calent, afegir l’all picat i daurar.

  2. Una vegada daurat l’all, afegir la ceba picada i caramel·litzar-la.

  3. Afegir els tomàquets triturats. Deixar-ho tot al punt de compota.

  4. Afegir les trompetes de la mort, sofregir una mica, retirar i reservar.

Per al caldo de costella

Ingredients per a 4 persones

  • 80 g d’oli d’oliva

  • 1 ceba

  • 1 porro

  • 1 branca d’api

  • 1 branca de farigola

  • 2 fulles de llorer

  • 400 g de costella de porc ibèric

  • 1 litre de vi negre

Elaboració

  1. En una olla, sofregir la costella fins a tenir-la ben daurada.

  2. Afegir el vi negre i reduir.

  3. Afegir les verdures tallades, daurar i abocar 3 litres d’aigua.

  4. Bullir durant 2 hores, colar i reservar.

Per a l’arròs

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de secret ibèric

  • 360 g d’arròs Illa de Riu

  • 2,5 l de caldo de costella

  • Marca d’arròs

Elaboració

  1. En una cassola de ferro forjat, daurar el secret ibèric, prèviament tallat a daus i salpebrat.

  2. Una vegada daurat, afegir la marca de l’elaboració anterior.

  3. Sofregir el conjunt i afegir-hi el caldo.

  4. Quan estigui bullint, afegir l’arròs, deixar 4 minuts a foc fort i després col·locar al forn prèviament escalfat a 210 graus durant 10 minuts.