Recepta de llibre

Com fer unes croquetes de pop a la gallega

Chema Soler, creador de Gastrocroquetería, La Gastro de Chema i Street Food by Chema Soler, proposa aquest homenatge al pop ‘a feira’ en forma de croqueta

Chema Soler és el creador de la Gastrocroquetería, el primer restaurant del món especialitzat en croquetes d’alta cuina, La Gastro de Chema i Street Food by Chema Soler. A ‘Croquetas gourmet’ (Libros Cúpula) revela més de 80 receptes de tot tipus: de carn, de mar, ‘veggies’, inspirades en cuines del món, tradicionals i dolces.

Això és el que diu de la pop a la gallega: «¡‘Top’, ‘top’, ‘top’! Aquesta croqueta la vaig tenir al cap des del dia que vaig obrir les portes del meu primer restaurant. Em considero el fan número u d’aquesta tapa meravellosa [...] Pop, patata i pebre vermell: ¿hi ha cap combinació millor? Amb la intenció d’estar a l’altura d’aquesta exquisitat, reinventem les croquetes de pop a la gallega, que, a fi de no desviar-nos gens ni mica del concepte original, cobrim amb flocs de patata».

Ingredients

Per a les croquetes de pop a la gallega

  • 1 kg de patates

  • 500 g de pop cuit

  • C/s d’oli d’oliva

  • C/s de pebre vermell de La Vera

  • C/s de sal

Per a l’arrebossat

  • C/s de farina

  • C/s d’ou batut

  • C/s de flocs de patata (puré)

Per al fregit

  • C/s d’oli d’oliva verge extra

Per a l’emplatat

  • 150 g de pebrots rostits o del Piquillo

  • Rodanxes de pop cuit (una per croqueta)

  • C/s de pebre vermell

Elaboració

  1. Peleu i espetegueu les patates.

  2. Poseu-les en una cassola i llanceu-hi aigua just fins a cobrir-les. Saleu, tapeu la cassola i coeu-les a foc mitjà fins que estiguin ben tendres.

  3. Escorreu-les, poseu-les en una safata i aixafeu-les amb una forquilla fins a obtenir un puré molt fi i homogeni.

  4. Barregeu el puré amb el pop picat de forma irregular i aneu-hi incorporant oli d’oliva (per donar-li cremositat) i pebre vermell al gust.

  5. Doneu-hi el punt de sal i deixeu refredar la massa. Cobriu la superfície amb film transparent i deixeu-la reposar al frigorífic unes 12 hores.

  6. Quan la massa sigui ben freda, feu les boles de les croquetes i passeu-les per farina, ou batut i flocs de patata.

  7. Fregiu-les en oli d’oliva verge extra a 190 graus, retireu-les de la fregidora i deixeu-les reposar sobre paper absorbent.

Emplatat

  1. Serviu les croquetes en un plat de fusta de pop a la gallega amb els pebrots rostits i glacejats i una rodanxa de pop a sobre de cada una, i empolvoreu-les amb pebre vermell al gust.