Juan Carlos Reyes, segon de cuina del restaurant Àbac, va guanyar fa uns dies la cinquena edició del concurs de la millor recepta asiàtica d’Espanya, organitzat per Udon, amb aquests ‘asian green noodles’ amb curri verd d’espinacs i espàrrecs. Aquí l’adapta per a quatre persones. «És un meravellós plat 100% vegetal, que demostra que la cuina sana també pot ser bona», comenta el jove cuiner, per a qui considera molt important crear receptes que siguin saludables.
Per al curri verd
Ingredients
100 g d’escalunyes
20 g d’all
10 g de xili de Jalapa
40 g de citronel·la
4 fulles de llima
20 g de gingebre
500 ml de liquat d’espàrrecs
500 ml de llet de civada
100 g d’espinacs
45 g de coriandre
15 g d’alfàbrega
Sal i pebre
Elaboració
Poseu en un recipient al foc les escalunyes, l’all, el xili de Jalapa, les fulles de llima i el gingebre, i fondegeu-ho amb una mica d’oli d’oliva.
Una vegada ofegat, mulleu-ho amb el líquid del liquat d’espàrrecs i la llet de civada, i deixeu-ho a foc mitjà fins que s’evapori la meitat del líquid.
Traieu-ho del foc i tritureu-ho molt molt fi.
Una vegada triturat, refredeu-ho per complet.
Quan estigui molt molt fred, barregeu-ho amb les herbes, els espinacs, el coriandre i l’alfàbrega prèviament escaldats (passeu per aigua bullint 30 segons i directament per aigua freda), i tritureu tot molt bé en una batedora.
Passeu-ho per un colador molt molt fi i, ‘voilà!’, ja tens un fantàstic curri verd.
Per al muntatge del plat
Ingredients
200 g de ‘noodles’ d’arròs sense ou
Rodanxes de cumquat
Curri verd (elaboració anterior)
Puntes d’espàrrecs crues
Fulletes de menta
Alfàbrega
Coriandre
Elaboració
Feu els ‘noodles’ en aigua calenta durant sis minuts.
Una vegada hidratats els fideus, barregeu-los amb el meravellós curri verd i deixeu que absorbeixin tota la salsa.
Poseu-ho en un plat amb l’ajuda d’una forquilla i un cullerot i acompanyeu-ho amb rodanxes de cumquat (si no en tenim podem utilitzar grills de taronja) i puntes d’espàrrecs crues, fulletes de menta, alfàbrega i coriandre.