INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
350 g de llom de tonyina
600 g de patata agra
Oli d’oliva suau
200 g de bolet xiitake
10 g de trufa negra
Sal
Pebre
Per amanir el tàrtar
1 rovell d’ou
50 ml d’oli d’oliva suau
8 g de mostassa antiga
3 g de maionesa
Tabasco al gust
Sal
Pebre
Suc de llimona
4 g de tàperes
25 g d’escalunyes
ELABORACIÓ
Per a l’amaniment
En un bol, comenceu a batre amb una barnilla el rovell d’ou.
Incorporeu-hi la mostassa i la maionesa.
Afegiu-hi les escalunyes i les tàperes molt finament picades i seguiu remenant.
Afegiu-hi el tabasco i el suc de llimona al gust.
Poseu-ho a punt de sal i pebre.
MUNTATGE
Talleu les patates a tires i fregiu-les. Traieu-les, assequeu-ne l’excés d’oli i saleu-les.
Saltegeu el xiitakes tallats a tires amb un raig d’oli i una mica de sal.
Emplateu les patates i, a sobre, els xiitakes de manera desordenada.
Fregiu un ou amb les vores daurades i col·loqueu-lo sobre les patates.
Talleu el llom a daus d’ 1 x 1 centímetres i barregeu-ho en un bol amb l’amaniment.
PRESENTACIÓ
Emplateu-ho capritxosament sobre la resta.
Acabeu laminant la trufa sobre el plat i tallant l’ou en quatre trossos.