Recepta suculenta

Uns peus de porc amb cargols per llepar-se’n els dits

  • David Cartoixà, xef del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), us explica els secrets per preparar aquesta saborosa menja

David Cartoixà, que dirigeix els fogons del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), especialitzat en cuina catalana i plats a la brasa, broda els peus de porc amb cargols. El xef s’ha dignat a passar-nos la recepta perquè pugueu fer-la a casa. Tan fàcil com suculent.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Ingredients per a 4 persones

  • 5 peus de porc

  • 200 ml de vi ranci

  • 500 ml de brou de pollastre o de verdures

  • 500 g de cargols

  • 150 g de pernil

  • 2 fulles de llorer

  • Quatre dents i una cabeça d’alls

  • 4 cebes de Figueres

  • 350 g de tomàquets madurs

  • 2 pastanagues

  • 2 caienes

  • C. s. de pebre en gra

  • 2 branquillons de julivert

  • 100 g d’ametlles torrades

  • C. s. d’oli

  • C. s. de sal

Elaboració

  1. Netegeu i flamegeu els peus, partiu-los per la meitat tallats longitudinalment i poseu-los en una cassola amb aigua, així com dues cebes partides per la meitat, el llorer, la cabeça d’alls, el pebre negre en gra i la sal.

  2. Coeu-los durant aproximadament una hora i mitja, fins que estiguin tous, escorreu-los i assequeu-los amb un drap.

  3. Netegeu bé els cargols amb aigua freda, cuineu-los en una cassola amb aigua freda i enceneu el foc al mínim amb l’objectiu que els cargols surtin a l’exterior. Una vegada hagin sortit, incrementeu la intensitat al màxim fins que estiguin cuinats. Escorreu-los i reserveu-los.

  4. Enfarineu els peus i fregiu-los en una cassola amb l’oli ben calent pels dos costats.

  5. Retireu els peus i feu a la mateixa cassola un sofregit amb les dues cebes tallades finament, els tomàquets ratllats i la caiena. Incorporeu-hi el vi ranci i deixeu que s’evapori l’alcohol.

  6. Afegiu-hi els cargols i els peus, i cobriu-los amb el brou. Deixeu-ho coure 25 minuts.

  7. Feu una picada amb els dos alls, les ametlles i el julivert, afegiu-la a la cassola i deixeu-ho coure 5 minuts més.