Per a la cuixa de pollastre
Ingredients per a 4 persones
500 g de cuixa de pollastre sense os
50 g de vi ranci
Elaboració
Netegeu les cuixes per treure’n els tendons, restes d’ossos i cartílag.
Salpebreu-les i fregiu-les en un paella amb la pell sota. Quan la pell estigui ben daurada, gireu-les i coeu-les fins que el cor arribi a 78 graus.
Traieu-les del foc, tapeu-les amb paper d’alumini i deixeu-les reposar durant uns 15 minuts.
Desglaceu la paella amb el vi ranci i reduïu-ho a foc mitjà fins a aconseguir una textura de xarop.
Traieu la pell de les cuixes i esgruneu la carn en trossos d’un centímetre.
Ajunteu el pollastre amb el vi ranci reduït.
Reserveu-ho.
Per a la samfaina
Ingredients per a 4 persones
200 g de ceba de Figueres a la brunesa
25 g de làmines d’all sec
10 g de sal
Una mica de sucre
50 g d’oli d’oliva extra
150 g de pebrot vermell a la brunesa
150 g de pebrot verd a la brunesa
150 g d’albergínia a la brunesa
150 g de carbassó a la brunesa
3 fulla de llorer
50 g d’oli d’oliva extra
150 g de polpa de tomàquet madur
Elaboració
Barregeu la ceba, l’all, la sal, el sucre i l’oli en una olla.
Sofregiu-ho lentament fins a daurar-ho, remenant-ho de tant en tant.
Afegiu-hi tots els ingredients restants menys el tomàquet.
Seguiu sofregint-ho a foc mitjà i després a foc lent durant 60 minuts. Es pot coure al forn també, a 175 graus remenant-ho cada 15 minuts.
Afegiu-hi la polpa de tomàquet.
Continueu-ho cuinant al foc o al forn fins que la barreja quedi gairebé com una melmelada, molt confitada. Aproximadament una hora, remenant cada 15 minuts.
Traieu-ne les fulles de llorer.
Corregiu-ho de sal i reserveu-ho.
Per al farcit
Ingredients per a persones
Samfaina (elaboració anterior)
Cuixa de pollastre esgrunat (elaboració anterior)
Elaboració
Ajunteu la samfaina i els daus de cuixa de pollastre en una olla.
Coeu-ho a foc molt lent durant 10 minuts, remenant-ho de tant en tant.
Corregiu-ho de sal.
Per al cogombre adobat ràpid
Ingredients per a persones
250 g de vinagre de sidra
125 g de vinagre de ‘chardonnay’
125 g d’aigua mineral
125 g de sucre
5 g de pebre negre en gra
5 g de llavors de mostassa
5 g de llavors de coriandre
1 fulla de llorer
5 g de sal
500 g de cogombre
Elaboració
Porteu-ho tot, menys el cogombre, al punt de bull.
Remeneu-ho fins a dissoldre-ho tot.
Renteu els cogombres i talleu-los en rodanxes de 35 mil·límetres de gruix amb una mandolina o a mà amb ganivet.
Poseu les làmines de cogombre en un bol i tireu-hi a sobre la marinada bullint. Deixeu-ho refredar temperatura ambient.
Tapeu-ho i reserveu-ho a la nevera un mínim de 8 hores abans de menjar.
Maionesa de farigola
Ingredients per a 4 persones
25 g de rovell d’ou
10 g de vinagre de vi blanc
10 g d’aigua mineral
2 g de sal
75 g d’oli de gira-sol
10 g de branques de farigola fresca
Elaboració
Tritureu-ho tot menys l’oli i la farigola amb una batedora durant 60 segons.
Amb la màquina al màxim, afegiu-hi un fil d’oli fins que emulsioni.
Afegiu-hi les branques de farigola i tritureu-ho fins que s’hagi integrat bé.
Tamiseu-ho.
Corregiu-ho de sal.
Altres ingredients per a 4 persones
4 minipastes de brioix o panets
Muntatge
Escalfeu un panet al vapor durant dos minuts o en un forn a 160 graus durant 3 minuts.
Assequeu dues rodanxes de cogombre.
Escalfeu 40 grams de samfaina per cada panet.
Talleu un panet per la meitat i unteu cada meitat amb maionesa de farigola.
Poseu dues rodanxes de cogombre a cada brioix.
Ompliu-lo amb la samfaina calenta.
Tanqueu-lo i... ¡disfruteu!