En 15 minuts

Minestrone de carbassó, pèsols i créixens per a tota la família

  • La bloguera vegana Katy Beskow prepara aquest plat lleuger que, assegura, «deixarà satisfets» tots els estómacs

La bloguera vegana Katy Beskow inclou al seu llibre ‘Cocina vegana en 15 minutos’ (Libros Cúpula) una sopa tradicional en què «els pèsols i el carbassó aporten un gust més fresc a la sopa». «Tot i que és un plat lleuger, deixarà tota la família satisfeta», afirma l’experta, que afegeix al plat petits trossos d’espagueti, tot i que proposa experimentar amb altres varietats de pasta. Aquesta recepta de minestrone de carbassó, pèsols i créixens, se serveix sense triturar, acompanyada de crostons de pa cruixent.

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós t’explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g de tomàquets tallats (de llauna)

  • 1 ceba, trossejada

  • 100 g de puntes d’espàrrec

  • 1 carbassó mitjà, picat

  • 2 tiges d’api, picades

  • 300 ml de brou vegetal calent

  • 30 g d’espaguetis secs

  • 2 grapats de créixens

  • 3 c. s. de pèsols congelats

  • 2 c. c. de barreja d’herbes seques

  • Un grapat de julivert de fulla plana fresc, trossejat

  • Una mica de sal marina i pebre negre

  • 1 c. s. d’oli de gira-sol

Elaboració

  1. Escalfeu l’oli en una cassola gran a foc mitjà, i després afegiu-hi la ceba i les puntes d’espàrrec. Deixeu-ho coure durant 2 minuts i després afegiu el carbassó i l’api a la cassola juntament amb el brou vegetal.

  2. Aboque-hi els tomàquets i la barreja d’herbes, i pugeu el foc a mitjà-alt. Trenqueu els espaguetis en trossos petits i afegiu-los a la cassola. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure 10 minuts, removent ocasionalment.

  3. Afegiu-hi el créixens i els pèsols i barregeu-ho, coent-ho 1 minut més. Poseu-hi per sobre el julivert i retireu la cassola del foc.

  4. Assaoneu-ho amb sal marina i pebre.