La bloguera vegana Katy Beskow inclou al seu llibre ‘Cocina vegana en 15 minutos’ (Libros Cúpula) una sopa tradicional en què «els pèsols i el carbassó aporten un gust més fresc a la sopa». «Tot i que és un plat lleuger, deixarà tota la família satisfeta», afirma l’experta, que afegeix al plat petits trossos d’espagueti, tot i que proposa experimentar amb altres varietats de pasta. Aquesta recepta de minestrone de carbassó, pèsols i créixens, se serveix sense triturar, acompanyada de crostons de pa cruixent.
Newsletter Cata Mayor
Pau Arenós t’explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Ingredients per a 4 persones
400 g de tomàquets tallats (de llauna)
1 ceba, trossejada
100 g de puntes d’espàrrec
1 carbassó mitjà, picat
2 tiges d’api, picades
300 ml de brou vegetal calent
30 g d’espaguetis secs
2 grapats de créixens
3 c. s. de pèsols congelats
2 c. c. de barreja d’herbes seques
Un grapat de julivert de fulla plana fresc, trossejat
Una mica de sal marina i pebre negre
1 c. s. d’oli de gira-sol
Elaboració
Escalfeu l’oli en una cassola gran a foc mitjà, i després afegiu-hi la ceba i les puntes d’espàrrec. Deixeu-ho coure durant 2 minuts i després afegiu el carbassó i l’api a la cassola juntament amb el brou vegetal.
Aboque-hi els tomàquets i la barreja d’herbes, i pugeu el foc a mitjà-alt. Trenqueu els espaguetis en trossos petits i afegiu-los a la cassola. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure 10 minuts, removent ocasionalment.
Afegiu-hi el créixens i els pèsols i barregeu-ho, coent-ho 1 minut més. Poseu-hi per sobre el julivert i retireu la cassola del foc.
Assaoneu-ho amb sal marina i pebre.