Ingredients
- 250 g de pernil serrà
- 3 l de llet (a ser possible amb tot el seu greix)
- 240 g de farina
- 200 ml d’oli d’oliva sabor suau
- 40 g de mantega
- 5 g de sal
Elaboració
1. En l’oli i la mantega, fregiu el pernil, prèviament picat en quadradets.
2. Quan es dauri, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé mentre es cou uns 4 minuts perquè no es cremi la farina.
3. Afegiu-hi la llet calenta i deixeu-ho coure 15 minuts més a foc fort i 15 minuts més a foc lent sense parar de remenar.
4. Col·loqueu la beixamel obtinguda en una safata i tapeu amb paper film (de manera que quedi enganxat sobre la beixamel perquè no hi generi crosta). Poseu-ho a refredar a la nevera.
5. Feu les croquetes amb una forma ovalada i amb la mida desitjada.
6. Cobriu-les banyant-les primer en ou i després en pa ratllat (fi i sense gaire color), movent-les amb energia a la font perquè generi una petita pel·lícula.
7. Deixau-les reposar a la nevera durant tres hores.
8. Fregiu les croquetes submergint-les en una fregidora a 180 graus, tan sols un grapadet alhora, perquè no es trenquin.