El moniato té el seu moment de glòria durant la castanyada, quan es prepara al forn en la majoria de cases, o almenys en les que no han sucumbit del tot a l’huracà Halloween. No obstant, després sol quedar en l’oblit, com si fos només un element efímer a l’altura dels panellets. Això el converteix en un dels vegetals més infravalorats, i això que és barat, de temporada i té més propietats nutritives que la patata gràcies al seu contingut ric en vitamina A (de la mà del betacarotè, el pigment habitual dels vegetals taronges), E, C i àcid fòlic. Per si no n’hi hagués prou, és dolç, saborós i a la cuina ofereix molt més joc del que sembla. Aquí presentem cinc idees per treure-li el màxim partit:
PRODUCTE DE TEMPORADA
Com treure partit d'un moniato abans (o després) de la castanyada
Tot i que viu el seu moment de glòria al voltant de l'1 de novembre, aquest tubercle té molt més recorregut
Pot ser l'ingredient estrella d'un entrepà o una crema, de receptes sofisticades i fins i tot d'un gelat

boni1
El més llegit
- Entre el dolor i la nostàlgia
- «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor