INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 300 g de carn magra de vedella
- 300 g de cap de llom
- 250 g de pit de pollastre
- 1 peça de cervellets de be
- 60 g de fetge d’ànec
- 3 cebes
- 1 got de vi ranci
- All, sal i pebre
- 12 làmines de canelons
- 125 g de formatge emmental ratllat
Per a la beixamel
- 500 cl de llet
- 30 g de farina normal
- 30 g de mantega
- 20 g de trufa negra
ELABORACIÓ
1. Talleu la carn a daus i la ceba.
2. Poseu-ho durant 20 minuts en una cassola amb oli a foc fort al principi i baix al final. Una vegada passat aquest temps, poseu-hi el vi ranci i els alls. Afegiu-hi els cervellets i el fetge, i deixeu-ho coure una hora i mitja a foc lent.
3. Passeu la carn per la picadora i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
4. Bulliu la pasta dels canelons i deixeu-la refredar. Una vegada freda, poseu-hi la carn i enrotlleu-la.
Per a la beixamel
1. Bulliu la llet.
2. En una cassola a part, foneu la mantega i poseu-hi la farina per fer un 'roux'. Afegiu-hi la llet a poc a poc i aneu fent la beixamel a foc lent.
3. Rectifiqueu-ho de sal i poseu-hi la trufa ratllada.
FINAL
1. Munteu la safata per al forn amb una mica de beixamel primer, els canelons després i una altra vegada la resta de la beixamel per tapar. Acabeu posant-hi el formatge ratllat per sobre.
2. Gratineu-ho al forn a 190 graus fins que estiguin a punt.