INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Per a la brandada de bacallà i gamba:
- 125 g de gamba
- 280 g de bacallà ja dessalat
- 100 g de ceba
- 10 pebrots del piquillo
- 40 g de mantega
- 40 g de farina de blat
- 500 ml de llet sencera
- 1 all
- 1 branca de julivert
- Sal
- Pebre
Per a la beixamel:
- 20 ml d’oli de gamba
- 20 ml de mantega
- 40 g de farina de blat
- 500 ml de llet sencera
- 1 pebrot del piquillo
PREPARACIÓ
1. Picar la ceba i fer-la a foc molt lent. Una vegada estigui feta, afegir el bacallà i la gamba picats, i l’all i el julivert prèviament picats ben fins. Afegir la mantega i la farina, cuinar uns minuts fins que amalgami.
2. Agregar la llet i deixar reduir fins que quedi una massa homogènia (abans que redueixi, és important provar si la sal i el pebre estan al gust perquè aquest és el moment de corregir afegint-ne si fa falta).
3. Deixar refredar unes hores perquè, una vegada la massa estigui freda, sigui més fàcil omplir els pebrots.
4. Afegir a la beixamel clàssica un pebrot i triturar al túrmix perquè quedi barrejat a la perfecció.
5. Amb aquesta beixamel aromatitzada amb l’oli de gamba, napar els pebrots ja farcits. ¡Ja estaran llestos perquè els disfruteu!