PER A 4 PERSONES
RACIONS
Ingredients
- 1 kg de galta de vedella
- 25 cl de vi negre
- 250 g de ceba
- 20 g de tomàquet concentrat
- 30 g de farina
- 5 g d’orenga
- 20 g de pebre vermell dolç
- Oli de gira-sol
- Sal
- Pebre
Elaboració
1. Barregeu la farina, l’orenga i el pebre vermell.
2. Salpebreu la galta i enfarineu-la amb la barreja anterior i fregiu-la amb oli ben calent.
3. Poseu la galta en una olla amb el vi fins que aquest redueixi. Quan hagi reduït, cobriu-la d’aigua.
4. Espereu que bulli i escumegeu-la.
5. Afegiu-hi la ceba i el tomàquet.
6. Poseu l’olla al forn a 90º durant 4 hores. Al retirar-la, rectifiqueu la carn de sal si fos necessari.
PER A L’ACOMPANYAMENT
Ingredients
- 200 g de patates Monalisa
- Pebre
- Sal
Elaboració
1. Renteu les patates i emboliqueu-les en paper de plata.
2. Preescalfeu el forn a 200º.
3. Introduïu les patates al forn aproximadament una hora.
4. Retireu-les del forn i talleu-les en quatre rodanxes. Salpebreu-les.
ACABAT I PRESENTACIÓ
1. En una safata, serviu les quatre rodanxes de patata i, a sobre, col·loqueu-hi quatre trossos de galta ruixada amb el suc de la seva cocció.