INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per als nyoquis
- 500 g de patata Pontiac
- 1 rovell d’ou
- 150 g de farina 00
- 50 g de parmesà ratllat en pols
- Una mica de nou moscada
- Una mica de pebre negre molt
- Sal
Per a la salsa
- 20 fulles de sàlvia fresca
- 100 g de mantega
- La ratlladura d’una llimona
- 100 ml de nata
- Pebre negre
- Formatge parmesà tallat a encenalls al moment
ELABORACIÓ
Per a la massa dels nyoquis
1. Renteu bé les patates i poseu-les amb pell a coure en aigua. Porteu-les a ebullició (amb pell absorbeixen menys aigua).
2. Punxeu-les amb un ganivet o un escuradents per comprovar que estan fetes: han d’estar tendres però no passades de bull.
3. Una vegada cuites, peleu-les en calent amb compte de no cremar-vos i feu un puré com més fi millor (els grumolls als nyoquis no queden bé).
4. Quan el puré sigui tebi, afegiu la farina, el formatge parmesà en pols, la nou moscada, el rovell d’ou, el pebre i la sal.
5. Integreu a mà tots els ingredients fins a formar una massa suau i gens elàstica. Deixeu-la reposar una hora.
6. Estireu-la i feu rotllos fins i llargs.
7. Talleu-la i passeu-la per una taula especial per donar-li forma de nyoquis.
8. Coeu-los immediatament després de preparar-los en aigua bullint amb un 10% de sal. Quan pugen a la superfície és senyal que estan llestos.
ACABAMENT I PRESENTACIÓ
1. Foneu la mantega a foc suau en una olla o paella amb un rajolí d’oli d’oliva i aromatitzeu-la amb les fulles de sàlvia.
2. Afegiu un raig de nata fresca i la ratlladura de la llimona. Rectifiqueu de sal. Agregueu els nyoquis i salteu-los.
3. Emplateu i acabeu amb encenalls de parmesà i pebre negre acabat de moldre.