la recepta de la meva vida

Recepta d'hallaca d'Adnaloy Osío

Adnaloy Osío, del restaurant Caña de Azúcar t’ensenya a fer l’hallaca. / ÁLVARO MONGE

INGREDIENTS PER AL GUISAT

— 1 kg de pernil trossejat

— 2 kg de carn de bou trossejada

— 1,5 kg de cebes tallades a daus

— 500 g de porro tallat fi

— 250 g de cibulet tallat fi

— 3/4 de tassa d'all pelat i triturat

— Mitja tassa de tàperes petites

— 1 kg de pebrot vermell sense llavors tallat en juliana

— 2 kg de tomàquet sense llavors triturat

— 1 tassa de panses

— Mitja tassa de xili dolç picat

— 2 tasses de vi de cuina

— Sal i pebre

PREPARACIÓ DEL GUISAT

1. En una olla gran on després es pugui cuinar, enrossim les carns sense excés de greix.

2. Les retirem. Hi col·loquem les verdures i les enrossim. Hi afegim les carns, les barregem bé i hi afegim la resta d'ingredients deixant per al final els tomàquets i el vi.

3. Ho coem lentament a foc mitjà i ho deixem cuinar perquè quedi un guisat consistent i sense líquids.

4. Ho salpebrem al gust. Ho deixem reposar i ho reservem.

INGREDIENTS PER A LA MASSA

— 2,5 paquets de farina de blat de moro

— 5 tasses d'oli vegetal o llard de porc

— 3 tasses de caldo de gallina

— 2 tasses d'aigua

— Sal al gust

— 6 cullerades de llavors de bixa (colorant vegetal)

PREPARACIÓ DE LA MASSA

1. Coem a foc baix una de les tasses d'oli vegetal amb les 6 cullerades de bixa. Ho colem i ho deixem refredar (no ho cuinem gaire perquè si no amarga, només fins que desprengui tot el color vermell).

2. En una pastadora o bol gran, hi aboquem tots els líquids i hi anem afegint la farina a poc a poc.

PER ACOBLAR L'HALLACA

— 50 trossos de fulles de plàtan d'uns 30x30 cm sense la vena gruixuda del contorn

— 50 trossos de fulles de plàtan d'uns 20x20 cm sense la vena gruixuda del contorn

— 50 tires de fulles de plàtan d'uns 15x20 cm ('fajitas')

— 1 rotllo de fil per cosir

— 1 kg de pebrot en juliana

— 500 g de ceba en cèrcols

— 200 g de tàperes

— 400 g d'olives farcides

— 500 g de panses

Per saber com presentar el plat, entra a onbarcelona.cat