INGREDIENTS PER AL POLLASTRE
- 1 pollastre pota blava a quarts
- 3 carcasses de pollastre
- 2 cebes
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets madurs
- 1 got de vi blanc
- 1 gotet de brandi
- 100 g de mel milflors
- Suc de 3 llimes
- Oli d'oliva verge
- Sal i pebre
PREPARACIÓ PER AL POLLASTRE
1. Tallem les carcasses del pollastre a trossos grossos.
2. En una olla amb l'oli calent hi introduïm les carcasses i les fregim. Retirem els ossos i els reservem.
3. A la mateixa olla hi ofeguem tota la verdura fins que estigui ben sofregida. Hi afegim el brandi i ho flamegem. Hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir fins que quedi sec.
4. A l'olla, hi afegim una altra vegada els ossos i els cobrim d'aigua per fer un caldo que s'ha de bullir a foc suau durant quatre hores. Colem el caldo i ho reservem.
5. En una olla ampla, marquem amb oli ben calent el pollastre quarterejat i prèviament salpebrat. Ha de quedar dauradet per tot arreu.
6. Cobrim el pollastre amb el caldo anteriorment preparat i el tapem. El bullim a foc suau uns 90-120 minuts fins que el pollastre s'estovi.
7. Una vegada el pollastre estigui cuit i el caldo hagi reduït i estigui espès, hi afegim el suc de les llimes i la mel i fem que arrenqui el bull. Ho reservem.
INGREDIENTS PER ALS BOLETS
- 200 g de bolets de temporada
- Oli d'oliva verge
- Sal i pebre
PREPARACIÓ PER ALS BOLETS
1. Encenem la brasa. Mentrestant, netegem els bolets amb un pinzell per eliminar-ne rastres de terra.
2. Els salpebrem, els untem amb oli i els posem a la brasa (quan estigui a punt) durant 1 o 2 minuts. Han de quedar una mica cruixents.
3. Retirem els bolets de la brasa i els reservem.
4. Traiem una peça de pollastre ben lacada de salsa i la posem al plat. Al costat, hi disposem els bolets.
5. Ho acabem amb un toc de sal en escames i cibulet.