la recepta de la meva vida

Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa de Tomás Rodríguez

"Va ser el primer plat que vaig fer amb pollastre pota blava, propi de la meva comarca, el Baix Llobregat. Era diferent però va agradar molt"

INGREDIENTS PER AL POLLASTRE

- 1 pollastre pota blava a quarts

- 3 carcasses de pollastre

- 2 cebes

- 1 porro

- 1 pastanaga

- 2 tomàquets madurs

- 1 got de vi blanc

- 1 gotet de brandi

- 100 g de mel milflors

- Suc de 3 llimes

- Oli d'oliva verge

- Sal i pebre

PREPARACIÓ PER AL POLLASTRE

1. Tallem les carcasses del pollastre a trossos grossos.

2. En una olla amb l'oli calent hi introduïm les carcasses i les fregim. Retirem els ossos i els reservem.

3. A la mateixa olla hi ofeguem tota la verdura fins que estigui ben sofregida. Hi afegim el brandi i ho flamegem. Hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir fins que quedi sec.

4. A l'olla, hi afegim una altra vegada els ossos i els cobrim d'aigua per fer un caldo que s'ha de bullir a foc suau durant quatre hores. Colem el caldo i ho reservem.

5. En una olla ampla, marquem amb oli ben calent el pollastre quarterejat i prèviament salpebrat. Ha de quedar dauradet per tot arreu.

6. Cobrim el pollastre amb el caldo anteriorment preparat i el tapem. El bullim a foc suau uns 90-120 minuts fins que el pollastre s'estovi.

7. Una vegada el pollastre estigui cuit i el caldo hagi reduït i estigui espès, hi afegim el suc de les llimes i la mel i fem que arrenqui el bull. Ho reservem.

INGREDIENTS PER ALS BOLETS

- 200 g de bolets de temporada

- Oli d'oliva verge

- Sal i pebre

PREPARACIÓ PER ALS BOLETS

1. Encenem la brasa. Mentrestant, netegem els bolets amb un pinzell per eliminar-ne rastres de terra.

2. Els salpebrem, els untem amb oli i els posem a la brasa (quan estigui a punt) durant 1 o 2 minuts. Han de quedar una mica cruixents.

3. Retirem els bolets de la brasa i els reservem.

4. Traiem una peça de pollastre ben lacada de salsa i la posem al plat. Al costat, hi disposem els bolets.

5. Ho acabem amb un toc de sal en escames i cibulet.