FÀCIL D'OBRIR

8 receptes senzilles amb llaunes de conserva

El xef executiu de La Brújula, Miguel Vega, ens dona vuit receptes senzilles i exquisides

playa

1. PLATJA DE FALSA SORRA AMB SARDINETES AMB OLI D’OLIVA

-Avarem les nostres petites sardinetes en una platja feta amb blat de moro torrat picat fins a obtenir-ne una sorra que disposarem al plat, i la decorarem amb algun cargol de mar.

-Passem les sardinetes per aquesta sorra perquè el cruixent s’hi adhereixi.

2. XIPIRONS AMB MOLLA DE PA DE BLAT DE MORO

-Tallem uns daus de molla de pa i els suquem a la salsa dels xipirons amb la tinta.

-Els disposem en un plat i hi col·loquem a sobre els xipirons.

3. ‘XOUBIÑAS TEX MEX’

-Tallem les tortillas de blat amb un motllo per fer unes tortillas molt més petitones.

-Fem el pico de gallo (picada de ceba, jalapeños escabetxats, pebrot verd i tomàquet).

-Elaborem guacamole amb alvocat, tomàquet ratllat, ceba picadeta, oli d’oliva, pebre o tabasco al gust, sal i suc de llima.

-Disposem una mica de salsa ranxera en un bol.

-Preparem els minitacos combinant les sardinetes (xoubiñas) amb oli d’oliva amb la resta d’ingredients.

4. SARDINETES AMB OLI D’OLIVA SOBRE ‘CARPACCIO’ DE TOMÀQUET, ALFÀBREGA I TÒFONA BLANCA

-Laminem el tomàquet molt-molt fi i el disposem sobre el plat.

-L’amanim amb pebre negre, oli de tòfona blanca La Rustichella i alfàbrega acabada de tallar.

-Col·loquem les sardinetes ordenades sobre la base de carpaccio i ho acabem afegint-hi unes escames de sal marina.

5. NAVALLES EN ‘CHUPITO’

-Refredem la llauna de navalles en aigua amb gel.

-Repartim el líquid de la llauna en gots de chupito amb una rodanxa de llimona.

-Disposem les navalles en un plat i les acompanyem amb els chupitos.

6. HUMUS, XIPIRONS I PÈTALS D’ENDÍVIA

-Sobre una base de ruca disposem humus amb pebre vermell de la Vera.

-Hi col·loquem les fulles d’endívia i, a sobre, els xipirons amb oli d’oliva.

7. ENSALADILLA RUSSA AMB MENTA, ALL NEGRE I VENTRESCA DE TONYINA

-Fem una ensaladilla russa amb patata, pastanaga i pèsols cuits.

-La barregem amb maionesa casolana i hi afegim menta tallada i trossets d’all negre.

-Ho decorem amb unes rodanxes de cogombre.

-Disposem la ventresca tal com surt de la llauna i hi afegim escames de sal.

8. EMPANADES DE ‘XOUBA’ GUISADA

-Per al farciment, ofeguem ceba i panses de Corint, i hi afegim el contingut d’una llauna de xoubas (sardines) guisades i ho barregem.

-Elaborem o comprem feta una massa per a empanada i l’enfornem amb aquest farciment.