Amb aquesta recepta posem en pràctica la tècnica de sobrecocció, que, per un costat, ens permetrà obtenir un suc molt aromàtic i amb intens sabor de maduixa fresca i, per un altre, unes maduixes amb una textura carnosa molt especial.
ESTRIS
- Inducció amb control
de temperatura
- Bosses de buit per a cocció
- Equip de buit
- Colador
INGREDIENTS
- 250 g de maduixes molt
madures
- 125 g de sucre
- 40 gerds
- 40 móres
- 30 g d’aranyons
- 40 maduixetes de bosc
- 20 g de groselles
- 1 full de gelatina de 2 g
- 400 g de iogurt grec
- 4 branquetes de menta
ELABORACIÓ
1. Hidratem la gelatina amb aigua freda.
2. Tallem les maduixes per la meitat i les envasem al buit amb el sucre.
3. Les coem al bany d’aigua a 65 graus durant dues hores.
4. Passat el temps de cocció, colem el líquid en calent i reservem les maduixes.
NOTA
És important que les maduixes siguin ben madures –fins i tot encara que ja siguin una mica lletges– perquè aportin tot la seva dolçor i aroma. Podem reservar les maduixes més maques per decorar amb les altres fruites vermelles. I recordeu que la gelatina de maduixes ha d’estar freda quan l’anem a servir.