CREMA CATALANA DE TÒFONA
- 1 l de nata
- 20 g de tòfona ratllada
- 120 g de rovells
- 160 g de sucre
- 30 g de maizena
PREPARACIÓ
1. Barregem els rovells amb el sucre i la maizena. Infusionem la tòfona en la nata i escaldem els rovells.
2. Ho tornem a coure a foc lent fins que comenci a bullir.
3. Ho refredem amb paper film a sobre.
GELAT DE GALETA
- 30 g de sucre
- 600 g de nata
- 700 g de llet
-200 g de rovells
- 400 g de galeta de mantega
PREPARACIÓ
1. Bullim tots els líquids amb el sucre i escaldem els rovells.
2. Hi afegim la galeta i ho triturem tot amb el túrmix.
AVELLANA GARRAPINYADA
- 100 g d'avellana torrada
- 50 g d'aigua
- 50 g de sucre
PREPARACIÓ
1. Ho coem tot junt a foc mitjà sense parar de remenar fins que el sucre empanissi.
EMPLATAT
1. Cremem amb bufador dues vegades la crema catalana de tòfona amb sucre moreno.
2. rossegem un parell d’avellanes garapinyades i les posem al costat.
3. Per sobre de l’avellana hi posem el gelat de galeta.
4. Ho acabem amb una làmina de tòfona per sobre del gelat.