la recepta de la meva vida

Fricandó de vedella amb moixernons de Josep Maria Freixa

"La meva mare i la meva àvia feien molt aquest plat. Està molt arrelat a Catalunya però feia temps que estava oblidat als restaurants. Ara torna a estar en auge"

Recepta de fricandó de vedella amb moixernons de Josep Maria Freixa, del restaurant Freixa Tradició

Josep Maria Freixa, del restaurant Freixa Tradició, ens explica la recepta del fricandó de vedella amb moixernons. / CHRISTIAN MORALES

INGREDIENTS

— 1 kg de llata de vedella tallada molt fina, com escalopins

— 200 g de moixernons frescos o secs

— 2 cebes de Figueres picades

— 2 tomàquets ratllats sense pell

— 1 copa de vi blanc

— 1 copa de brandi

— 1 ramet d’herbes amb farigola, llorer i julivert

— 100 g de farina

— Oli d’oliva

— Sal

— Pebre negre molt

— 1 l d’aigua o caldo de pollastre

— 80 g d’ametlles torrades

— 80 g d’avellanes

— 2 galetes maria

PREPARACIÓ

1.    Rentem els bolets frescos (si són secs els hem de posar en remull en aigua freda un parell d’hores). 

2.    Salpebrem els filets i els passem per la farina. Els fregim en oli d’oliva molt calent fins que estiguin daurats. Els posem en una cassola (si és de fang, millor) i els reservem.

3.    En una paella, fem un sofregit: fregim la ceba fins que estigui daurada, hi afegim el tomàquet i el vi blanc. Ho reservem.

4.    Escalfem la vedella, hi afegim el brandi i ho flamegem. Afegim a la cassola amb la vedella el sofregit que teníem reservat i el ramet d’herbes.

5.    Ho cuinem cinc minuts a foc mitjà. Hi afegim l’aigua i ho seguim cuinant 20 minuts més.

6.    Eixuguem bé els bolets i els afegim al guisat.

7.    En un morter o amb un túrmix, piquem la fruita seca i les galetes amb una mica de caldo del guisat i ho afegim a la cassola.

8.    Ho cuinem una hora a foc mitjà.

OBSERVACIÓ

És millor cuinar aquest guisat un dia abans de menjar-lo, així que el deixem reposar 24 hores i l’endemà disfrutarem d’un plat excel•lent. 

Temes:

Cuiners