Per a 10 racions
Les boletes de massapà
125 g d'ametlles en pols.
90 g de sucre.
50 ml d'aigua mineral.
100 g de formatge Serrat Gros ratllat gras.
1. Fem arrencar el bull a l’aigua amb el sucre. Hi afegim la pols d’ametlla i, a foc mitjà, sense parar de remenar, coem la barreja durant un minut.
2. Ho deixem refredar, i creem un rul·lo embolicat en paper sulfuritzat que ens facilitarà l’obtenció de les boles.
3. Just abans de servir les postres: arrodonim 20 peces i les arrebossem amb el formatge ratllat gruixut.
Els donats de pera al vi
300 ml de vi negre (garnatxa).
150 g de pera blanquilla a daus de 2x2cm (30 daus).
100 g de sucre.
Una mica de pebre negre mòlt.
Fulls de gelatina (els necessaris).
1. En un cassó fem arrencar el bull al vi i al sucre. Hi afegim els daus de pera i ho cuinem a foc lent 20 minuts.
2. Ho triturem fi i pesem el puré obtingut. Hidratem els fulls de gelatina i hi afegim un full per cada 100 grams de puré de pera tebi, i una mica de pebre negre.
3. Ho reservem en un recipient adequat perquè qualli i es pugui tallar a daus d’1x1 cm.
Les ametlles torrades i salades
100 g d’ametlla palet.
oli d’oliva verge extra i sal.
1. Estenem les ametlles en una safata de forn, les amanim amb una mica d’oli i sal i les enfornem a 160º vuit minuts. Les deixem refredar i les reservem en un pot hermètic.
Els grills de pera al vi
30 grills de pera.
400 ml de vi negre (garnatxa).
100 g de sucre.
La pell de mitja llimona.
Mig canonet de canyella.
1. Fem arrencar el bull al vi, el sucre, la llimona i la canyella i ho deixem cuinar cinc minuts. Ho deixem refredar, hi afegim els grills de pera i ho reservem a la nevera.
L'espuma de serrat gros
250 ml de llet de cabra.
125 g de formatge Serrat Gros ratllat.
1 full de gelatina hidratat.
1 g de sal.
1. Desfem el full de gelatina en una part de la llet i ho triturem amb la resta d’ingredients. Ho colem fi i ho introduïm en un sifó amb una càrrega de gas especial per a sifó i ho reservem en fred.
Presentació
1. Com a la foto, en una bella copa repartim tres grills de pera, dues boles de massapà arrebossades en formatge, tres daus de pera al vi i una culleradeta d’ametlles torrades amb sal. Acabem la copa amb l’espuma de formatge.