Combinacions estimulants

Tres maridatges sorprenents de tapes i còctels

  • Carles Almagro, ‘influencer’ al capdavant de La Cream Empordà, proposa jugar amb aquests tastos de menjar i beure que et descobriran matisos inimaginables al paladar

El maridatge sol entendre’s com la combinació d’una mica de menjar amb un vi. Però, ¿per què no amb un còctel, que té molta més complexitat i matisos que poden enriquir el menjar?

Per descobrir suggeriments interessants en aquest camp, acudim a La Cream Empordà, un establiment de la platja de Pals (passatge del Racó, 1), a prop de la cala Illa Roja, on l’‘influencer’ Carles Almagro tan aviat et prepara una copa, una tapa (taula de formatges o pernil ibèric, pa amb tomàquet, ensaladilla russa...) o un gelat, sovint amb música en directe. Un pla molt ‘chill out’.

Alguns dels seus tastos de mejar i beure funcionen perfectament si els prens junts. Aquesta és la seva proposta de tres maridatges de còctels i tapes.

1. Truita de patates amb gintònic

«És molt complicat maridar amb qualsevol beguda plats que tinguin ous entre els seus ingredients. En aquest cas, apostem per un gintònic a base ginebra Puerto de Indias, que destaca pel seu toc cítric i fresc, i una tònica Schweppes Hibiscus, de color rosat, el punt dolçà i afruitat de la qual encaixa bé amb la dolçor de la patata i el caramel·litzat de la ceba».

2. Ensaladilla russa amb Vodka Tonic

«Triem aquesta combinació perquè és una picada d’ullet, un maridatge ‘a l’estil russa’: el vodka i l’amanida. I també perquè el carbònic de la tònica ens ajudarà a netejar-nos el paladar de la maionesa i a digerir-la millor. En aquest cas, triem el vodka Ciroc, una firma de prestigi, per a aquest combinat».

3. Taula de formatges amb mojito de maduixa

«La taula amb quatre formatges: els de vaca Urgèlia DOP (Alt Urgell-Cerdanya) i brie Val de Saone (França), el Caprillice de cabra curat (Elx) i el San Vicente curat d’ovella (Lleó), i per acompanyar, pa amb tomàquet.

Els maridem amb un mojito de maduixa, una fruita que sempre funciona amb aquest producte lacti. Es tracta d’un contrast salat-dolç on els formatges serien les prepostres i la beguda les postres.

En el cas del formatge de cabra, veuràs com la maduixa ressalta la seva acidesa».