Ja se sap quin és el Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, títol del concurs que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona i en el qual participen obradors de tot el país: Can Carriel (Roda de Ter), que ja es va imposar el 2017. En l’anterior edició, el 2022, va vèncer Canal (amb establiments als carrers de Calvet i de Muntaner de Barcelona). I el 2021, Panem, de Madrid (carrer de Fernán González, 42), que es va convertir en el primer guanyador no català en la història del certamen.
Entre les 8.00 i les 10.00 d’aquest matí, els 60 candidats han entregat 12 croissants artesans de mantega cuits a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, on s’ha celebrat la competició. Mitja hora després, el jurat professional, en el qual hi havia reconeguts professionals de la pastisseria, ha començat la degustació i deliberació.
En el certamen, s’han tingut en compte diversos factors a l’hora d’emetre la decisió: el gust (40 punts), l’alveolat (15), el fullat (15), el color (10), el format (10) i l’acabat (10). Criteris que van en la línia del que justament pretén el concurs: incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans en brioixeria.