El xef Cristóbal Muñoz, del restaurant Ambivium (Peñafiel, Valladolid) i la cambrera Mireia Riba, del restaurant Bages 964 Oller del Mas (Manresa, Barcelona) han sigut els vencedors de la gran final dels concursos Cuiner de l’Any i Cambrer de l’Any. La final dels dos concursos s’ha desenvolupat aquest dijous a la fira Alimentaria & Hostelco.
Muñoz ha exercit la seva professió als restaurants Las Cuevas de Sorbas, Tondeluna de Francis Paniego i Sofichic; i ha sigut subxef de l’equip de Producció de l’escola Le Cordon Bleu (Madrid) i, posteriorment, ha treballat en el projecte Alàbriga, de Paco Pérez. En l’actualitat és xef a l’equip d’Ambivium, restaurant del celler Pago de Carraovejas.
En segon lloc han quedat Juan Pablo Stefanini, del restaurant Venta Moncalvillo (La Rioja) i Áxel Symth, del restaurant Auga e Sal (Santiago de Compostel·la).
La cambrera Mireia Riba ha superat amb excel·lència una sèrie de proves teòriques i pràctiques com ara tiratge de cervesa, cocteleria, muntatge de taula i la preparació d’una recepta de cafè, entre d’altres.
La jove catalana va començar la seva carrera com a professional de sala en restaurants com ara el Panchito Sabadell, L’Obrador d’en Quim, 9Jutjat, L’O i El Raviolo; i en els últims anys ha treballat a l’Àbac. Actualment exerceix la seva tasca al restaurant Bages 964 Oller del Mas, de Manresa.