Agenda atapeïda

Cinc cites gastronòmiques que no us podeu perdre a l’octubre

  • El mes d’octubre hauria de ser declarat el Mes del Gurmet: està ple d’esdeveniments i activitats per als que tenen el morro fi. Aquí us expliquem els més interessants

Hi havia moltes ganes de mogudes gastronòmiques, ara que la pandèmia sembla menys dura que mesos enrere. I això es nota en el fet que aquest és un dels octubres més gastronòmics dels últims anys. Com que l’agenda és una bogeria, seleccionem cinc cites que valen molt la pena.

Food Design Week

El Barcelona Design Week City Festival 2021 és una trobada anual del disseny i la creativitat de Barcelona en la qual, fins al 30 d’octubre, es munten més de 80 activitats i 40 espais de la ciutat obren les seves portes. Aquest any, tindrà lloc la primera edició de la Food Design Week, un programa amb més de 30 activitats per acostar el ‘food design’ a la ciutadania amb xerrades, tallers o exposicions que vinculen aquest sector amb el disseny o la sostenibilitat. Algunes de les sessions, obertes a professionals, famílies o públic general, es desenvoluparan en espais tan singulars com el Disseny Hub Barcelona, el restaurant Leka o el bar La Muriel, que durant quatre dies servirà una tapa ‘food design’ creada pel xef Xavi Morón, de Hidden Factory, gratis amb la consumició d’una cervesa.

La Cuina del Port

Els restaurants 7 Portes i La Barra del 7 Portes, Oaxaca, Carballeira, Arousa, Cadaqués, Maracaibo, Bodega Vidrios y Cristales, Can Paixano, H10 Port Vell i Perikete s’uneixen per oferir, fins al 7 de novembre, la ruta gastronòmica La Cuina del Port. Aquests establiments formen part de l’Associació Porxos del Port, que ha muntat aquesta iniciativa i que engloba negocis ubicats entre els carrers d’Isabel II, Llauder, Reina Cristina i Pas Sota Muralla, al costat de Pla de Palau. Platillo i beguda costen 6 euros. Podeu provar caneló trufat, coca de recapti amb sardina anxovada, taco de cochinita pibil, xistorra, ajoarriero...

Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 d’octubre, el passeig de Gràcia es torna d’allò més desitjable gràcies a Passeig de Gourmets. Durant 10 dies, els que tinguin el morro fi podran fer la Ruta de Platillos, que ofereix mitges racions generoses acompanyades d’una cervesa Estrella Damm o una copa de cava Juvé & Camps per 7 euros. També provar menús degustació per 50, que inclouen una Estrella Damm (per 15 € més es pot maridar amb escumosos de la D.O. Cava), assistir a les Experiències Gourmet (activitats gratuïtes o de pagament tipus xerrades, classes, tallleres...), i sopar plats fets ‘A 4 mans’, les dels cuiners del passeig i les dels seus col·legues convidats a preparar-los conjuntament.

Gastronomic Forum Barcelona

Gastronomic Forum Barcelona reunirà, del 18 al 20 d’octubre, professionals i aficionats. Serà la gran cita nacional del sector aquest any, i reunirà més 300 empreses i 100 ponents, entre els quals hi haurà 60 xefs que sumen 46 estrelles Michelin (Carme Ruscalleda, Joan Roca, Ángel León, Eneko Atxa, Pierre Gagnaire, Ricard Camarena, Javier Olleros, Fina Puigdevall, Xavier Pellicer, Artur Martínez, Oriol Ivern, Nandu Jubany, Albert Raurich...). La trobada tornarà a congregar la millor oferta i professionals de la restauració, producció i distribució d’aliments i begudes sota l’objectiu comú d’avançar cap a l’alimentació sostenible i la necessària recuperació sectorial.

Mercat de Mercats

Aprofitant que aquest any Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, Mercat de Mercats se centra en la sostenibilitat, el reaprofitament alimentari i els productes de proximitat. Durant el cap de setmana del 22 al 24 d’octubre, a la plaça de les Glòries s’organitzaran activitats, ponències i tallers per a tots els públics entorn de l’alimentació sostenible i de mercat.