Testimoni entre llàgrimes

La sommelier Meritxell Falgueras denuncia «assetjament i insults» a les xarxes

  • «Aquest no és el futur que vull per als meus fills», proclama la comunicadora, farta de rebre atacs

Meritxell Falgueras ha dit prou. La sommelier i comunicadora ha penjat en el seu perfil de Twitter un vídeo en el qual denuncia l’assetjament d’alguns usuaris que la degraden: «Moltes dones patim assetjament i insults».

«Soc la primera que m’he de defensar», argumenta entre llàgrimes abans de recordar que fins i tot es va crear un compte específicament que l’estava «perseguint sexualment» a les xarxes i que va aconseguir que fos eliminada. Va ser una victòria amarga: «I l’autoestima, ¿què?», reflexiona, lamentant. «¿I callar per no donar-li bombo i pel que diran...?», es lamenta.

A través d’un advocat

Però va continuar rebent atacs. I ella els va aguantar com va poder, veient amb tristesa i ràbia com fins i tot gent del sector donava al ‘like’ a comentaris en francès com que «li agradava fer mamades» mentre ella patia depressió postpart. «El més fort és que ningú li va cridar l’atenció i vaig ser jo qui, a través d’un advocat, li vaig haver de fer retirar els comentaris». Aquesta vegada ha aixecat la veu amb el vídeo que ha penjat a Twitter i en el qual reprodueix les vexacions que ha sofert últimament.

L’espoleta ha sigut el «desafortunat comentari, sobretot pel terme subnormal» [el tuit al qual es refereix és al que posava entre cometes la frase d’un article: «Almenys no van treure Meritxell Falgueras, que és el recurs característic quan volen fer coses de divulgació vinícola per a subnormals»]. «Però no he explotat només per aquest comentari, sinó per tots els que he anat rebent, sobretot posant en dubte la meva professionalitat», explica a aquest diari.

«Tinc una filla a qui no vull que li passi això i un fill a qui no vull que li prohibeixin i que a la seva generació no li passi pel cap fer-ho», argumenta. «Molta gent no ho sabia perquè jo anava callant, volent ser prudent perquè els ‘haters’ volen notorietat i jo evito l’enrenou...», explica. «Però arriba un moment en què cal canviar les coses, i si puc explicar un vi rosat, per què no puc explicar això. És una qüestió d’autoestima».

Arran de la seva denúncia, han sigut nombroses les mostres de recolzament que ha rebut a les mateixes xarxes on l’han atacat, tant de dins com de fora del sector gastronòmic. «Estic emocionada, estic rebent moltíssim recolzament, i això em fa plorar una altra vegada, però en aquest cas pel bonic que està sent sentir la calor de la gent».