Fenomen golafre

Per què Barcelona s'ha convertit en una de les capitals mundials del 'panettone'?

Quan s'apropa la temporada nadalenca arrenca la febre a la ciutat catalana per aquest dolç italià

Los mejores panettones artesanos de 2024: el de chocolate, de Madeleine by Ferrières, obra de Felipe Santa Cruz, y el clásico, de Canal, con la firma de Toni Vera.

Los mejores panettones artesanos de 2024: el de chocolate, de Madeleine by Ferrières, obra de Felipe Santa Cruz, y el clásico, de Canal, con la firma de Toni Vera. / El Periódico

Barcelona està vivint una autèntica febre del 'panettone'. Aquest any, el forn Suca'l (abans conegut com Cloudstreet Bakery) ha fet història en guanyar el premi al Millor Panettone del Món a la Coppa del Mondo del Panettone, celebrada a l'imponent Palazzo Castiglioni de Milà. I el més sorprenent: és la primera vegada que algú no italià s'emporta el trofeu! El mexicà establert a la capital catalana Ton Cortés, el pastisser darrere d'aquesta fita, no dona crèdit a una gesta que l'eleva directament a l'olimp del 'panettone'.