Dos restaurants per anar-se de calçotada sense sortir de Barcelona

Bodega Joan, en ple Eixample, i Pasa Tapas, a la Barceloneta, permeten menjar calçots en un entorn autèntic però sense la necessitat de desplaçar-se

Dos restaurants per anar-se de calçotada sense sortir de Barcelona

Una bona calçotada es disfruta amb com més gent millor, però és veritat que de vegades costa quadrar agendes per passar tot el dia fora. La solució: menjar calçots en un entorn autèntic però dins de la mateixa ciutat, com proposen Bodega Joan, en ple Eixample, i Pasa Tapas, a la Barceloneta. Aquestes són els punts forts de cada restaurant:

Bodega Joan: tradició en un entorn «familiar i canyer»

Situat en ple Eixample de Barcelona, Bodega Joan és un restaurant amb 80 anys d’història (fundat per Joan Balsells i Balbina Garrido), que ha anat forjant un estil personal durant tot aquest temps fins a convertir-se en un espai únic. «Ens caracteritzem per oferir plats tradicionals, amb un ambient familiar i canyer. Som Penya Oficial del Barcelona i com us podreu imaginar, quan el Barcelona juga, tenim un gran ambient», asseguren els amos. 

Com a bon restaurant de menjar tradicional treballen amb productes de temporada, i això significa que fins ben entrada la primavera no hi faltaran els calçots. Els elaboren com manen els cànons, a la brasa, servits amb la seva recepta pròpia de salsa romesco. I, per descomptat, s’han de menjar amb les mans, sense por de tacar-se.

El menú (29,50 euros) inclou, a part dels calçots, una graellada de carn amb patata al caliu, carxofes a la brasa i salsa allioli, a més de postres i begudes. I per quan passi la temporada de calçots, quedaran els seus grans clàssics: els cargols a la llauna, la mitjana de vedella gallega o el pop a la gallega.

Més informació

Direcció: Carrer de Roselló, 164

Telèfon: 932.2047.56

Reserva directa a través d’aquest link

Pasa Tapas: per a grups de totes les mides i a un pas del mar

El restaurant Pasa Tapas atresora més de 25 anys de tradició gastronòmica mediterrània a la Barceloneta, a un breu passeig del mar. Només entrar-hi, el visitant ja s’adona del seu ambient familiar i pròxim, típic del barri. 

Per a aquells que busquin un lloc per organitzar una calçotada nombrosa, resulta ideal per les seves dimensions. Compta amb grans salons a la segona planta, on es poden allotjar grups de gairebé qualsevol mida, ja que l’espai en la seva capacitat màxima pot rebre fins a 300 persones. «Això sí, podem adaptar la sala a grups de diferents mides», aclareixen des del local, que també disposa d’estacionament per als clients. 

Els calçots a Pasa Tapas estan elaborats de la manera tradicional, bullits a la brasa i servits en teula. La seva salsa romesco és coneguda per ser «la més famosa de la Barceloneta». 

Aquest any compten amb quatre menús diferents de calçots, incloent-hi una opció per a vegetarians. La diferència rau sobretot en el segon plat a escollir. Els detalls dels menús es troben a la seva pàgina web. 

Més informació

Direcció: Carrer del Dr. Aiguader, 8

Telèfon: 933.194.233

Reserva directa a través d’aquest link