Tradició dolça

Dolços de Tots Sants: energia per a una nit en blanc

  • Les pastisseries d’arreu d’Espanya s’omplen de receptes tradicionals, totes caracteritzades pel seu alt contingut calòric

  • Panellets, ossos de sant, bunyols i pestinyos tenen les seves arrels segles enrere, quan era habitual honrar els morts de matinada

  • A nivell gastronòmic, són un reflex de la connexió entre les festes populars i els productes de temporada

L’arribada de l’1 de novembre desperta cada any la mateixa polèmica, sobre si cal mantenir la tradició de Tots Sants o si bé un es pot deixar atrapar per la diversió que promet Halloween. Segur que hi ha arguments a favor de les dues opcions, però una cosa hauria de ser irrenunciable sigui quina sigui l’elecció: els dolços que en aquesta època omplen les pastisseries espanyoles, siguin panellets (sobretot a Catalunya) o bé altres receptes típiques com els ossos de sant, els bunyols de vent (o farcits) i els pestinyos.