Missatge en una ampolla (de vi negre)
Estem d’estrena. Estrenar, tot i que siguin uns mitjons, sempre és una notícia agradable, i reconfortant. Els regals sincers són benvinguts. Estrenem ‘newsletter’, una carta als lectors amb gana (o sense), i estrenem canal gastro, batejat amb unes gotes de cava o xampany: Cata Mayor, que pren el nom de la sèrie de vídeos en què grans cuiners i cuineres demostren el seu sentit pràctic afrontant plats populars. Gotes, he escrit. ¿És temps de moderació o de temperat desenfrenament, tot i que sigui un oxímoron?
L’esperit de Cata Mayor és aquest: explicar què hi ha d’extraordinari en allò quotidià. Donarem veu a cuiners i cuineres i sommeliers i cambrers i cambreres, però també escoltarem els productors i els proveïdors, els especialistes que dominen una matèria. Serem pràctics: oferirem serveis, ¡servirem! Estem al vostre servei. Idees per menjar a casa, per menjar als restaurants, per menjar allà on hi hagi espai on dipositar un plat i uns coberts o, senzillament, un entrepà. He unit ‘senzill’ i ‘entrepà’ en la mateixa frase i és un error: hi ha entrepans més recarregats que el Taj Mahal.
A Cata Mayor hi cap tot (TOT) allò relacionat amb la gastronomia, des de l’amanida verda (que intentarem reverdir) fins a l’origen dels plats. Vegem: a Roma no existeixen els calamars a la romana.
Aquest missatge setmanal en una ampolla (si pot ser, de vi negre) intentarà unir nàufrags enamorats de l’acte de cuinar i de menjar i beure (amb moderació: hola, DGT i Col·legi de Metges).
Obro un priorat mentre poso al forn una espatlla de xai. Amb esperit reciclador, utilitzaré l’envàs de vidre per al següent enviament.