Entre un elaborador de whisky bourbon, a Kentucky, i un altre de formatges a Catalunya, hi ha bastants punts en comú. Al marge que tots dos viuen aïllats als boscos, s’han enfrontat amb èxit al problema de donar solució al consum d’una producció amb data caducitat. El cereal fet servir per al destil·lat es podreix o se’l mengen els ratolins. La llet es torna agra i es perd. A més, transportar-los fins a les ciutats és un destorb. Es necessiten carros i mules. En canvi, si es destil·la el blat de moro, en un parell de botes hi cap mitja collita. La llet, transmutada en formatge, també aguanta el pas del temps, contreu el seu volum i pot centuplicar el preu que tenia acabada de munyir.
Rutes gastronòmiques
El nou turisme 'làctic'
Per als amants dels formatges, més enllà de les fires s'obre tot un món per recórrer per diferents formatgeries i granges on es fan tastos

53558597 60
Temes:
El més llegit
- Les 11 sèries que no et pots perdre aquest abril
- Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja
- L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- El Suprem eleva fins als 3 milions més interessos la indemnització pel dany neurològic causat per negligència mèdica en un part
- El Barça sobreviu a un malson