A LA FRESCA

2 terrasses de xefs amb estrella Michelin

El biestrellat Raül Balam (Moments, a l'Hotel Mandarin Oriental) serveix plats «rebels» a El Jardí Moments, i Nandu Jubany (Can Jubany, una estrella) juga amb la barbacoa en Dolce Vitae (Majestic)

zentauroepp48823401 onbarcelona190627204040

Barcelona pot presumir de tenir terrasses on menjar fabulosament en un ambient d’allò més agradable. La llista és interminable. Però aquest estiu cal destacar-ne dues que compten amb la firma de dos cuiners distingits per Michelin.

Raül Balam, a El Jardí Moments (Hotel Mandarin Oriental) / MAITE CRUZ

1. El Jardí Moments 

Raül Balam s’allibera de l’etiqueta del gastronòmic Moments, on defensa dues estrellesi proposa una carta més “rebel” a El Jardí Moments (Hotel Mandarin Oriental). Per tastar-la has de creuar el pati enjardinat fins a la barra del fons. Allà o en taules comunals, desfilen plats per compartir anomenats “moments”: amanida rusca (sense patata però amb fesol tendre, pastanaga, ventresca de tonyina, carbassó i maionesa de remolatxa); fideuà vegetal RBR (sigles de Raül Balam Ruscalleda), que combina verdures en juliana i fideus; milanesa amb mostassa i maduixots, i el batut de 5 euros que ja va servir al seu menú dedicat al cine i que recorda al que prenien Uma Thurman i John Travolta en el ball de ‘Pulp fiction’: plàtan, vainilla, iogurt, caiena... El Jardí Moments obre de dimarts a dissabte de 13.30 a 15.30 hores fins a final d’estiu o principi de tardor.

Nandu Jubany, davant la barbacoa de Dolce Vitae, a la terrassa de l’Hotel Majestic / CARLOS GARRALAGA

2. Dolce Vitae 

Dolce Vitae, la terrassa de l’Hotel Majestic, s’ha remodelat amb un mobiliari nou, una barra més àmplia i un jardí vertical. Allà, Nandu Jubany (una estrella per Can Jubany proposa una carta que executa David Romero. Als hits com el tàrtar de tonyina vermella, alvocat i wasabi, el rosbif de vedella ecològica, pa d’aire i adobats, i el sandvitx gelat XXL de Ferrero Rocher i Nutella, se suma a la Rosée Sunset BBQ, un bufet lliure de gambes de la Barceloneta, pollastre i filet T-Bone (filet i entrecot separat per un os en forma de T) a la graella Josper amb vi rosat M De Minuty, per 68 euros.