S’acosta Sant Jordi, i això vol dir que et queda poc temps per trobar un llibre per regalar o regalar-te. ¿Ha de tornar a ser un ‘best-seller’? ¿Per què no proves amb alguna obra gastronòmica?
Et prometem que se’t farà la boca aigua amb qualsevol volum d’aquesta selecció.
1. REINVENTANDO LA PASTA
De William Ledeuil
Librooks
224 pàgines
33,25 €
En aquesta obra, William Ledeuil, xef del restaurant parisenc Ze Kitchen Galerie (una estrella Michelin), proposa més de 80 receptes de pasta elaborada amb tot tipus de farines. No només això, també presenta ingredients i preparacions a base d’herbes, formatges i salses per realçar el resultat final.
2. RECETAS Y PRINCIPIOS DE LA COCINA VEGETARIANA
De Teresa Carles Ediciones B
224 pàgines
24,90 €
Teresa Carles fa més de 40 anys que exerceix de xef vegetariana, primer a Paradís (Lleida) i després en restaurants de Barcelona com Teresa Carles i Flax&Kale. Ara comparteix el seu coneixement verd en aquesta obra, on reuneix 100 receptes de cuina vegetariana casolana (aperitius, sopes, amanides, plats principals, arrossos, postres i fins i tot begudes).
3. DE L'ALTA CUINA A CASA
De David Andrés Planeta
224 pàgines
20,90 €
David Andrés no tenia ni idea de cuina quan va demanar feina a l’Àbac. I hi segueix treballant als 30 anys: és el cap de cuina, ha sigut elegit millor xef jove d’Espanya els últims tres anys i dirigeix el propi restaurant, Somiatruites (Igualada). Ara publica aquesta obra que trasllada la filosofia d’un restaurant top a la cuina casolana.
4. LA CUINA SOSTENIBLE
D'Ada Parellada
Cúpula
224 pàgines
21,5 €
La cuinera Ada Parellada (Semproniana) sempre ha sigut una fervent militant contra el malbaratament alimentari. I ho torna a demostrar en aquest llibre, que aporta idees i trucs per millorar la gestió culinària diària menjant millor, més sa, més variat, més bo i més divertit.
5. DISEÑOS Y ESBOZOS PARA EL BULLI
De Luki Huber
Planeta Gastro
320 pàgines
26,5 €
El dissenyador industrial Luki Huber reuneix dibuixos, anotacions, esbossos i imatges dels artefactes que va idear durant els cinc anys que va treballar a temps complet a El Bulli perquè Ferran Adrià i el seu equip preparessin, cuinessin o servissin les seves creacions.
6. ENTRE BRASAS
De Juan Manuel Benayas
Planeta Gastro
224 pàgines
27,95 €
El mestre Juan Manuel Benayas, assessor de grans cuiners i restaurants en matèria de brases, desplega el seu coneixement en aquest llibre amb tècniques, consells i receptes per dominar i treure partit del foc.
7. PAN DE PUEBLO
De Yban Yarza
Grijalbo
272 pàgines
22,90 €
Iban Yarza, expertíssim en pans, ha recorregut 25.000 quilòmetres amunt i avall per elaborar aquest mapa sobre el pa tradicional d’Espanya.
Un tresor que documenta amb més de 1.000 fotografies i descripcions de més de 350 varietats de pa.
8. TICKETS EVOLUTION
D'Albert Adrià
RBA
272 pàgines
35 €
Tickets, diu molta gent, és més
que un restaurant. En aquest lloc on passen coses (aquest tòpic tan estès en altres establiments aquí és verdader), Albert Adrià ha anat evolucionant una cuina a partir de les tapes des que va obrir el 2011. Aquest llibre recull més de 90 creacions.
9. TEMPLOS DEL PRODUCTO
De Borja Beneyto i Carlos Mateos
Planeta Gastro
336 pàgines
41,95 €
Intens i extens recorregut d’un any i mig dels gastrònoms Borja Beneyto i Carlos Mateos, amb el fotògraf Joan Pujol-Creus, pels restaurants de culte espanyols a la recerca del producte amb el qual han aconseguit la glòria: el turbot d’Elkano, la cranca de D’Berto, la gamba vermella d’El Faralló, la tonyina d’almadrava d’El Campero, la becada de Ca l’Enric, les angules d’Etxebarri…
10. BRUTAL. LES RECEPTES DE MARC RIBAS
De Marc Ribas
Cossetània
160 pàgines
18,90 €
Marc Ribas sempre acaba cada programa Cuines menjant-se un bocí del seu plat i remugant amb la boca plena allò de «¡mmm, brutal!». Ara dona l’oportunitat als lectors amb aquest llibre de 64 receptes que s’elaboren amb productes de mercat, gens complicades i molt assequibles.