destil·lat per a col·leccionistes

Reserva del Mamut: ¿el millor brandi del món?

Torres llança 999 ampolles de Reserva del Mamut, envellit durant 32 anys

zinbar

Matías Llobet, mestre destil·lador de Bodegas Torres, diu que el brandi està poc reconegut, però que "tindrà el seu moment de glòria ben aviat". Serà tard o d'hora tenint en compte la seva última creació, Reserva del Mamut, elaborat a partir de vins del 1985. Una joia de la qual només s'han tallat 999 rèpliques que es vendran a tot el món. "És el brandi més especial de la nostra història", subratlla al seu costat Miquel Torres Maczassek, director general de la firma catalana. I això és molt dir perquè la família cellerera acumula quatre generacions elaborant brandi. Des del 1928 ni més ni menys.

Reserva del Mamut està elaborat a base de la varietat parellada, destil·lat dues vegades en alambins francesos i envellit 32 anys en barriques de roure francès. El resultat és una beguda que tot i tenir 42 graus, es mostra suau en nas. En boca resulta equilibrat, amb notes ràncies aromatitzades, notes florals i matisos d'infusió i espècies. Un brandi gras, ampul·lós i amb un sabor llarg.

Detalls d'or

Donat que és un brandi per a col·leccionistes, Torres ha mimat tots els detalls que l'envolten. Així, l'ampolla de vidre està feta a mà, compta amb detalls en or i un tap de fusta del mateix roure en què s'ha criat la beguda. Cada ampolla està numerada a mà per Llobet. L'estoig és de roure i inclou un llibre que revela els secrets de la seva elaboració.