Òpera Samfaina és un restaurant amb aires surrealistes que vol reivindicar Catalunya a través de la seva oferta gastronòmica i la seva cultura, així que el nou menú que oferirà fins a Setmana Santa és del més coherent amb aquesta filosofia. Els responsables de l'establiment, amb Jordi Armengol al capdavant i amb l'assessorament d'Òscar Manresa, han elegit xefs de restaurants emblemàtics de Girona perquè facin els plats tradicionals amb els quals compondre aquesta nova oferta.
Trinxat de la Cerdanya, de Josep Maria Masó (bEAuTy).
Suquet de Calella de Palafrugell d'Anna Casadevall (La Xicra).
Després de l'anxova El Xillu de l'Escala com a aperitiu, arriben els plats: Josep Maria Masó (bEAuTy) prepara un trinxat de la Cerdanya; Anna Casadevall (La Xicra), un suquet de Calella de Palafrugell; Montserrat Fontané (mare dels germans Joan, Josep i Jordi Roca i cap de Can Roca), un fricandó de vedella de Girona.
Des postres, Anna Sans (pastisseria Sans, de la Bisbal d'Empordà) aporta un bisbalenc.
Després de Girona, les comarques de Barcelona, Tarragona i Lleida visitaran Òpera Samfaina en altres menús.
Fricandó de vedella de Girona de Montserrat Fontané (Can Roca).
Bisbalenc de la pastisseria Sans).