«Tot això ara és arròs, de l’espècie bomba. Està sembrat al maig i al setembre el recollirem», explica Albert Grasa, assenyalant el seu camp de cereal, que creix sota un pam d’aigua, a pocs metres de distància del mar. Serà, però, l’última sembra d’arròs en aquests terrenys. Grasa els dedicarà a una innovadora pràctica: el cultiu de mugílids, ostres i cloïsses, juntament amb algues de l’espècie ulva. Tot a terra, i en un mateix espai.
L’agricultura del futur
El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
Tres agricultors provaran un sistema de cria conjunta de peixos, mol·luscos i algues que busca aconseguir una rendibilitat més gran i sostenibilitat a les zones més afectades
Catalunya impulsa el cultiu d’algues com a font sostenible de proteïnes

Albert Grasa en su campo de arroz, en el última siembra antes de transformarse al cultivo multitrófico. /
Temes:
Medi ambient Arròs sostenibilitat Delta de l'Ebre Aigua Agricultura Alimentació Crisi Climàtica
El més llegit
- Tenir 13 anys i aparèixer (o no) en els rànquings de guapes de la teva classe: «Donen molta inseguretat, de vegades acabes plorant al lavabo»
- "Ens deixen a l’estacada 16 mesos"
- La proliferació del tardeig posa en alerta les patronals i Interior
- La revetlla de Sant Joan 2025 desafia el pont festiu a Barcelona
- Un restaurant amb DJ