L’agricultura del futur

El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar

Tres agricultors provaran un sistema de cria conjunta de peixos, mol·luscos i algues que busca aconseguir una rendibilitat més gran i sostenibilitat a les zones més afectades

Catalunya impulsa el cultiu d’algues com a font sostenible de proteïnes

Albert Grasa en su campo de arroz, en el última siembra antes de transformarse al cultivo multitrófico.

Albert Grasa en su campo de arroz, en el última siembra antes de transformarse al cultivo multitrófico. / Juan Revillas

«Tot això ara és arròs, de l’espècie bomba. Està sembrat al maig i al setembre el recollirem», explica Albert Grasa, assenyalant el seu camp de cereal, que creix sota un pam d’aigua, a pocs metres de distància del mar. Serà, però, l’última sembra d’arròs en aquests terrenys. Grasa els dedicarà a una innovadora pràctica: el cultiu de mugílids, ostres i cloïsses, juntament amb algues de l’espècie ulva. Tot a terra, i en un mateix espai.