Bàsquet

L’UCAM Múrcia supera el Joventut malgrat una gran actuació de Tomic

ACB photo

L’UCAM Múrcia, molt superior al segon i a l’últim quart i emparat en una bona defensa i en l’encert de jugadors com Jordan Davis i Ilimane Diop –35 punts entre tots dos–, va aconseguir el seu quart triomf de la Lliga Endesa al vèncer per 88-76 un Joventut que va trobar a faltar més aportació dels companys d’Ante Tomic, els 26 punts del qual van ser insuficients per lluitar pel triomf.

Era un duel entre dos equips que arribaven a la cita amb tres victòries i tres derrotes i aquesta igualtat es va trencar a favor dels murcians pel seu millor joc col·lectiu després d’un període inicial que sí que va ser dominat pels catalans.

El Joventut va començar dominant (5-11) amb un gran Pau Ribas –cinc punts i una assistència de l’escorta barceloní de sortida–. L’UCAM, no obstant, es va mantenir sobretot gràcies als triples (13-15), però els de Badalona no van perdre la iniciativa i van tancar el quart amb cinc punts de renda (17-22). El quadro local, pressionant en defensa i amb Diop fent mal a la zona, va endossar un parcial de 6-0 a la Penya per posar-se per davant (23-22). Els de Situat Alonso van ampliar el seu avantatge i amb 32-26 va arribar el temps mort demanat per Carles Duran.

La gran activitat dels universitaris quan no tenien la pilota i la de Davis en atac van continuar disparant a l’UCAM CB (36-26). El parcial era de 19-4 i Tomic va sortir al rescat del seu equip anotant fins i tot un triple, però no va poder impedir que la diferència continués sent de 10 punts després de 20 minuts (45-35). Amb els 17 punts de Tomic, màxim anotador fins a aquell moment per sobre dels 12 de Davis al bàndol contrari, no n’hi va haver prou en un Joventut amb pocs arguments en atac durant aquest quart, en el qual es va veure superat (28-13).

Tir fallit

En la represa, David Jelínek i Travis Trice van aparèixer per donar als de la capital del Segura el seu màxim avantatge fins a aquell moment (54-43) i l’intercanvi de cistelles en el qual es va convertir el partit no convenia als verd-i-negres, de gris clar. Per això van pressionar enrere i Tomic, a l’altra part del camp, va permetre a la Penya ficar-se de ple en el partit (58-53) amb el croat ja en 24 punts malgrat anotar només un dels quatre tirs lliures que havia llançat.

Sito va ser llavors el que va parar el xoc des de la banda, però la inèrcia afavoria el Joventut, que va tancar el quart trepitjant els talons al seu oponent (63-60). Quedaven deu minuts i l’últim període va arrencar amb dos triples convertits per Thad McFadden, el seu tercer, i Diop. L’UCAM no va afluixar i, tot i que el rival va voler reaccionar, li va faltar inspiració per arribar més enllà d’estar a vuit (72-64 i 77-69).

Amb 83-69 i dos minuts per jugar, Tomic va ser eliminat per cinc faltes i després d’aquesta acció van discutir Tomás Bellas i Guillem Vives i a la gresca també es va sumar Carles Duran, fet que va enterbolir un partit gens polèmic.

Els compassos finals van servir per acomiadar l’alemany Niels Giffey, fitxat fa un mes per rellevar el lesionat James Anderson i que marxarà al Bayern de Munic per disputar la Bundesliga i l’Eurolliga.

Fitxa tècnica

UCAM Múrcia: Trice (10), McFadden (13), Rojas (5), Radovic (9) i Pustovyi (2) –equip inicial–, Davis (18), Giffey (4), Bellas (2), Sakho (-), Diop (17) i Jelínek (8).

Joventut: Vives (2), Ribas (12), Parra (5), Ellenson (11) i Tomic (26) –equip inicial–, Busquets (-), Guy (5), Ventura (-), Jones (7), Feliz (8) i Birgander (-).