Bàsquet

Els Estats Units no volen baixar de dalt de tot del podi

La selecció nord-americana defensa el títol en el Mundial que es disputa a Sydney i del qual Espanya estarà absent

Saeed Khan / AFP

La selecció dels Estats Units és la clara favorita al triomf final de la Copa del Món de bàsquet femení que se celebrarà en Sydney del 22 de setembre a l’1 d’octubre, en la qual està en joc una plaça per als Jocs Olímpics de París 2024.

L’equip USA ha guanyat els tres últims mundials, deu en total, i entre les seves files té la millor jugadora del món, Breanna Stewart.

No hi serà Brittney Griner, la pivot nord-americana empresonada a Rússia, condemnada a 9 anys de presó.

Les dotze seleccions participants jugaran en dos grups després del sorteig celebrat el 3 de març. Espanya, que no faltava a una cita mundialista des de 1990, va quedar-ne fora al no classificar-se entre les sis primeres de l’Eurobàsquet del 2021.

En el grup A estaran: Bèlgica, Xina, Bòsnia i Hercegovina, Puerto Rico, Corea i Estats Units. En el B: França, Sèrbia, Japó, Mali, Canadà i Austràlia.

En la primera fase de tots contra tots quedaran eliminats els dos últims de cada grup. Els quarts de final els jugaran el primer equi`p d’un grup contra el quart de l’altre, el segon d’un contra el tercer de l’altre, el tercer contra el segon i el quart contra el primer.

El vencedor aconseguirà la classificació per als Jocs Olímpics de París el 2024.